Високо ниво на маслото
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Високо ниво на маслото
След последната смяна на маслото нивото му е 1-2мм над максимума на щеката. Майсторът ми каза, че сигурно е сипал малко повече. Не било проблем - да карам и да си свиркам! Така вече 4 месеца, докато не ми свирна зумера оня ден. Свирна само за 2-3 минути и то накъсано, след това спря и досега е ОК. Дали има връзка м/у многото масло и това просвиркване? Ако някой знае, моля да обясни. 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
По-високото ниво по принцип прецаква катализатора. Пише го на оранжева лепенка с 15 удивителни. Въпреки че и 1-2 мм не са кой знае какво.
Не казваш какво масло си налял нито при какви условия точно светнала лампата, вземи го сподели и това за да получиш по-конкретен отговорр аз лично не смятам че заради нивото се е разпискал, то ако беше така половината коли в Италия щяха да са с проблем...
Не казваш какво масло си налял нито при какви условия точно светнала лампата, вземи го сподели и това за да получиш по-конкретен отговорр аз лично не смятам че заради нивото се е разпискал, то ако беше така половината коли в Италия щяха да са с проблем...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
olele39 написа: Случи се при около 100км/ч на 2ра и не повече от 5000об/мин.
15W40.
Предполагам, че си искал да напишеш това, дето е допълнено

Ако режеш колата така, това не е твоето масло

А иначе гаранция не е от нивото. Иди някъде да мернат какво налягане дава, но предполагам, че просто маслото не е подходящо.
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Не се изразих правилно. На разстояние стотина метра карах на 2ра с 5000об/м , защото ръката ми беше заета и не можех да бутна 3та. Иначе често ползвам диапазона 3-6000об/м щото пасатора става пъргав като заек и дава кеф. Това САМО ако пътните условия позволяват! А и лютеницата е от 7000 нагоре. За полусинтетиката - има логика, но нали от ВАГ казват минерално?
В крайна сметка си мисля и се надявам, че зумера е пропищял от лоша ел. връзка, а не от маслото.
В крайна сметка си мисля и се надявам, че зумера е пропищял от лоша ел. връзка, а не от маслото.

Мисля че не е от маслото а от някоя хлабава връзка, на мен тоя пасат с който съм сега ми го направи тоя номер малко след като го купих и се оказа студена спойка в таблото.За маслото не мога да кажа дали е подходящо, защото тази зима за първи път ползвам масло 15W40 на MOTUL
(досега все съм карал с 10W40) и съм доволен но пък съм сигурен в произхода на маслото, случва ми се да я карам в 5000-5500об. но проблеми не е имало.Най добре е да си провериш ел. веригите и да отидеш да ти замерят налягането на маслото.
(досега все съм карал с 10W40) и съм доволен но пък съм сигурен в произхода на маслото, случва ми се да я карам в 5000-5500об. но проблеми не е имало.Най добре е да си провериш ел. веригите и да отидеш да ти замерят налягането на маслото.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Високо ниво на маслото
и при мене го има този проблем.наляха ми малко повече масло с олколо 3,4 мм над максимума е.от тогава до сега минах очти към 4000 км все си мислех,че ще го изгори малко и ще се нормализира,но си стои същото.виждам по отговорите,че е проблем маи да се кара така,утре и аз ще пусна малко.пасат Б5 1.9тди пд
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Рано или късно това дето е в повече масло ще си намери място да излезе /въпреки че темата е на 1 година/, я през семеринг на колянов вал, я през разпределителен вал, през капака, но ще излезе. Аз държа маслото на средата между мин и мах на щеката.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Мда...аз заради едни калпазани още на другата сутрин точих 0.400l.
Защото единият монтьор го чух да казва на другия ,"Абе сипи сипи да има"...
Не че е кой знае какъв зор да точна,ама ядове,пък и човек си плаща и разчита.
Защото единият монтьор го чух да казва на другия ,"Абе сипи сипи да има"...
Не че е кой знае какъв зор да точна,ама ядове,пък и човек си плаща и разчита.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
baciko написа:и при мене го има този проблем.наляха ми малко повече масло с олколо 3,4 мм над максимума е.от тогава до сега минах очти към 4000 км все си мислех,че ще го изгори малко и ще се нормализира,но си стои същото.виждам по отговорите,че е проблем маи да се кара така,утре и аз ще пусна малко.пасат Б5 1.9тди пд
ти дизеловия раздел видя ли?
хайде да преместиме там археологията.