Кой е по добър "G" или "B" разпределител вал ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кой е по добър "G" или "B" разпределител вал ?
Колеги да питам понеже в момента съм с G вал (ориг.) на ПБ мотор,ако сложа B (свален до колкото знам от Г60) ще има ли някакъв резултат ,или да не правя опит ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой е по добър "G" или "B" разпределител вал ?
Никой ли незнае нещо по въпроса,че мисля днес да ги сменям
Аз до колкото знам вал с означение G (и аз карам с такъв) има най-добрите градуси на отваряне и затваряне (ако бъркам да ме поправят) т.е. най-добрият вал серийно производство за 8 клапановите VW-та. Вал с означение В мисля, че се слага на АБС мотора и не е по добър (ако бъркам пак да ме поправят). Карай си с G-to това е моят съвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kofata написа:Аз до колкото знам вал с означение G (и аз карам с такъв) има най-добрите градуси на отваряне и затваряне (ако бъркам да ме поправят) т.е. най-добрият вал серийно производство за 8 клапановите VW-та. Вал с означение В мисля, че се слага на АБС мотора и не е по добър (ако бъркам пак да ме поправят). Карай си с G-to това е моят съвет.
Мерси и аз така съм го решил,и за сега си оставям с G освен ако неси намеря някой "спортен вал"

спортен или така наречен "агресивен" вал оърво е много пари (за мен) а и зависи какво искаш от колата. Продължаваме със спортен колектор (изпускатрелен), бутала и т.н. всичко това е свързано с кинти. И не забравяй първо правило на тунингиста "Никога не тунинговай ежедневката си" Аз Не го спазих и . . . . .