Въпрос за климатик на Пасат Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за климатик на Пасат Б5
Интересува ме колата я взех с неработещ климатик, но лошото е, че като я погладнох по-обстойно видях, че маркучите, които излизат и влизат в компресора въобще ги няма.Има ли надежда при това положение да работи комлресора или се е прецакал. Знам, че чрез питане няма да си реша проблема, но целта ми е по-скоро да разбера с каква цифра трябва да се приготвя, за да не отида неподготвен.Интересува ме могат ли да се намерят тези маркучи, освен в Сакар ауто,както и препоръка за съвестни майстори, които да не ми свалят кожата.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за климатик на Пасат Б5

От какъв зор са свалени?
Принципно така става сложно....първо трябва да си намериш маркучи - това не е сложно понеже се правят по размер....за оригнални забрави - струват огромна торба с пари....лошото е влагата в системата....като седи отворена вътре влиза влага и скапва компресора,радиатора,изпарителя,дехидратора/акумулатора и т.н. ...съответно шанса да я затвориш и като я напълниш да не изпуска е много малък.
Иначе принципно след като се сменят маркучите (направят се по-точно) трябва да се смени дехидратора (събира влагата от системата ама като седи отворена се скапва) и да се тества за течове...ако всичко е наред пълните и се надяваш да тръгне коректно...иначе...кофти тръпка понеже или ще има пробиви по радиаторите или ще се е скапал компресора.
Ако искаш мини през сервиза да я погледна,да поговорим...да види какви дължини маркучи трябват и да говоря с хората,където си правя маркучите да ни дадат цена за изработката... -> Цък
От гледна точка на цени - един дехидратор (сменяш го задължително при такъв тип проблем със системата) струва от сорта на 40-100лв (според марката...може да го проверим с точност).Пълненето колкото си събира системата по 10лв на 100 грама съответно.За маркучите - защо не поровиш да видиш дали няма някой Пасат като твоя на части и да вземем от него...поне ще са точни и оригинални

Както казах ако желаеш ела да погледнем...да поомуваме...това поне пари не струва

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за климатик на Пасат Б5
Ок колега мерси, че се отзова на въпроса ми.Дано да се размина по-леко, че този проблем много ме тормози.Ще мина задължително да направим първоначален оглед,и да сметнем колко пари ще трябват за частите.Само ако можеш ми пиши вечер до колко сте и събота и неделя работите ли?