Проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Passat
GrigorN
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроника

Мнениеот GrigorN » Пон 25 май 2009 19:44

Здравейте момчета,

От скоро съм горд собственик на Пасат Б5, 1,9 ТДИ. 2000г. Но имам вече и проблеми. :(
Може някой да е писал по темата, но не намерих отговор за моя проблем.
А той е: Климатроника ми дава грешка 318. Разбрах че това е липса на фреон. ОК. НО...при ляв завой от климатроника излиза пушек (като пара), а при десен ми тече вода в краката. Ей сега погледнах и видях че и отляво е мокро. Та... какво може да е това? :( Защо така тече - нещо запушено или...?

Последна промяна от brabus на Пон 25 май 2009 21:52, променено общо 1 път.
Причина: Заглавията се пишат с малки букви!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроника

Мнениеот pronobis » Пон 25 май 2009 22:01

GrigorN написа:Здравейте момчета,

От скоро съм горд собственик на Пасат Б5, 1,9 ТДИ. 2000г. Но имам вече и проблеми. :(
Може някой да е писал по темата, но не намерих отговор за моя проблем.
А той е: Климатроника ми дава грешка 318. Разбрах че това е липса на фреон. ОК. НО...при ляв завой от климатроника излиза пушек (като пара), а при десен ми тече вода в краката. Ей сега погледнах и видях че и отляво е мокро. Та... какво може да е това? :( Защо така тече - нещо запушено или...?

:shock Ти ме разби!!!
Търси колегата zfa159 за помощ - може и ЛС да му пратиш, въпреки че той ще види темата и ще се включи... mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 май 2009 22:18

Включва се да.....остава без думи :horror: :)
Принципно явно не се оттича конденза от охладителния радиатор и съответно при единия заовй конденза се оттича върху отоплителния радиатор....и се изпарява влагата....а в другия случай изтича просто в краката на пасажера....със същия успех може да е охладтелна течност от двигателя заради отоплителния радиатор...ама тогава би трябвало да се губи антифриз.
Без разковаване на таблото едва ли ще разберем много :talk:
Странното е,че щом дава грешка за фреона въобще не трябва да тръгва компресора....съответно няма откъде да се образува конденз...и остава варианта да влиза вода отгоре през отвора за въздуха или да тече антифриз...случайно да се губи?

GrigorN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GrigorN » Вто 26 май 2009 10:48

Не. Антифриза е ок.

Върни се в “Passat”