пасат 1.6 AHL не пали
пасат 1.6 AHL не пали
Здравейте колеги , рових се из търсачката но не можах да намеря отговори на проблема , колата ми е пасат 97г 1.6 AHL мотор , на бензин и газ е пали си винаги на бензин ( газов инжекцион е ) вчера почна да придърпва и на бензин и на газ но си вървеше. Спрях за малко,въртя не иска да запали изобщо , дръпнахме я пали и изгася веднага на бензин , като я обърна на газ си върви . но не пали? При опитите да я запалим , видях че кабелите са като цветомузика , явно са за смяна , тях не сам ги сменял но едва ли от тях не иска да запали и ако някои може да ме ориентира къде да намеря бензиновата помпа ( мисля че при мен е електрическа според ЕТОС програмката но не я дават къде стои ?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: пасат 1.6 AHL не пали
Дали пък бензиновата помпа не си стои в резервоара?
Кабелите ги сменяй.
Помисли и за датчиците на Хол!

Кабелите ги сменяй.
Помисли и за датчиците на Хол!

а ако стои в резервоара от къде се стига до нея ?от багажника ли или под задната седялка ?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Като отвориш багажника се намира в дясно при/под задната седалка.
Моят съвет е да провериш електрическите вериги с мултиметър до помпата преди да разглабяш каквото и да е.
Защото може да се окаже и някое реле или кабелче.
А може и газовата уредба да е направена некадърно и там с релетата да са оакали положението (изключване на бензиновата помпа след известно време при запалване на двигателя).
Успех и късмет!
P.S. Aко отбираш руски, свали си мултимедийните ръководства, дадени в тази тема.
Моят съвет е да провериш електрическите вериги с мултиметър до помпата преди да разглабяш каквото и да е.
Защото може да се окаже и някое реле или кабелче.
А може и газовата уредба да е направена некадърно и там с релетата да са оакали положението (изключване на бензиновата помпа след известно време при запалване на двигателя).
Успех и късмет!
P.S. Aко отбираш руски, свали си мултимедийните ръководства, дадени в тази тема.

благодаря колега , но тъй като в багажника имам 80 литрова бутилка , затова не сам видял помпата . по ще посетя утре първо елкон да видя там с какво ще ме зарадват
преди малко я драпнахме и запали но като натискам газта никаква разлика , изобщо не може да се изфорсира, изклуча ли от скорост и изгасва веднага . тези признаци , познати ли са на някой от какво може да е