Здравейте, искам да попитам след колко хиляди километра приблизително се сменя въздушния филтър и дали смяната му оказва влияние върху разхода на гориво и вървежа ?
Аз колата я имам от 5 години и не съм го сменял и досега съм нямал проблеми, но мисля, че тр да го сменя вече, че незнам човека преди мен кога го е сменял. До сега съм минал около 50-55 хиляди километра и нямам проблеми.
Колата е пасат Б3, 91 година !
смяна на въздушен филтър
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: смяна на въздушен филтър

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ехааааа... Поне за едно нещо може да ти завиди човек!
Сега, като го смениш, ще усетиш какво е да се возиш на наистина вървяща кола!
Филтър се сменя на максимум 10 000 км!
Заедно с горивния и масления!
Сега ако кажеш, че и маслото не е сменано....
Сега, като го смениш, ще усетиш какво е да се возиш на наистина вървяща кола!

Филтър се сменя на максимум 10 000 км!
Заедно с горивния и масления!
Сега ако кажеш, че и маслото не е сменано....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи да потичаш,когато ти е запушен носа и сам ще си отговориш на този въпрос.Иначе пробега след който се сменя е малко относителен.Ако караш по-вече из полето ще сменяш по често,в града по-рядко.
а бих казал, че ми дава и добър разход на газ, извънградско около 8-8,5 литра, а градско е относително, но средно около 11,5-12 литра на 100 км !
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
като прочетох горе написаното се зарадвах
и аз имам същия пасат,ма съм много глупав защо сменям филтри,масла,течности
-излишни пари
колега ти доказа че пасатите наистина били здрави машини
и аз почвам така като колегата,защо дасе сменя,тя си върви
и аз имам същия пасат,ма съм много глупав защо сменям филтри,масла,течности

колега ти доказа че пасатите наистина били здрави машини
и аз почвам така като колегата,защо дасе сменя,тя си върви

- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Той според мен изобщо нема филтър, иначе да я беше хванала астмата досега.
Аз сменям на 3-4 месеца, ама това е маниащина... иначе поне веднъж годишно май е ок.
Аз сменям на 3-4 месеца, ама това е маниащина... иначе поне веднъж годишно май е ок.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тия филтри които купувам по 7,50лв за пасата сами казват кога са за смяна. Докато е у ред работата разхода е почти като заводсите данни само че на газ, като стане за смяна скача двойно разхода и обикновено това е на около 7-10 хиляди км.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Тия филтри които купувам по 7,50лв за пасата сами казват кога са за смяна. Докато е у ред работата разхода е почти като заводсите данни само че на газ, като стане за смяна скача двойно разхода и обикновено това е на около 7-10 хиляди км.
При мене след 5к дига разхода и иска нов

- Lilan
- Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
- Двигател: AFN
- Контакти:
При мен докато бях с мотор ABS и Аз нямах проблеми с въздушния филтър, но го сменях с масления. Сега като съм с PF мотор си иска по - честа смяна на 5000 км колата започна да става по - тромава, но от разход не мога да се оплача просто спря да набира 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги, кой ви ги пуска тези мухи и като ги лапне един и почват да се носят от уста на уста. На пасат B4 въздушния филтър се сменя на всеки две години. Ако за тези две години се изминават повече от 60 000 (шестдесет хиляди) километра, тогава филтъра се сменя, независимо от това, че не са минали две години.
На пасат B3 филтъра се сменя на всеки 30 000 километра. Като се сменя филтъра се почиства с влажна кърпа и кутията на въздушния филтър отвътре. Това е при положение, че се кара по асфалт. Ако някой ходи през уйкенда по къра да копае и да пръска лозето, е ясно, че се задръства филтъра. На черен път - да.
На пасат B3 филтъра се сменя на всеки 30 000 километра. Като се сменя филтъра се почиства с влажна кърпа и кутията на въздушния филтър отвътре. Това е при положение, че се кара по асфалт. Ако някой ходи през уйкенда по къра да копае и да пръска лозето, е ясно, че се задръства филтъра. На черен път - да.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
ей ама някой хора си мислят че като пише 15 хил и се сменя на десет , и те затва го сменят на 8 и колата негори ами направо връща обратно гориво 
Въздушния при мен се дава на 15 , като акакто каза колегата зависи условията на каране. Но максимум на 10 е безмислено. Спокойно може на всеки 5 да се поизтупва и да се сменя на 20. Лично аз сменям масла и филтри на 15 , като това вкл и въздушния.

Въздушния при мен се дава на 15 , като акакто каза колегата зависи условията на каране. Но максимум на 10 е безмислено. Спокойно може на всеки 5 да се поизтупва и да се сменя на 20. Лично аз сменям масла и филтри на 15 , като това вкл и въздушния.
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам за мухи колега, но предпочитам да си го сменям с маслото(на 10 000 км.) да ми е мирна главата. Пък и един въздушен филтър, било то и Бош не е болка за умиране от към цената! 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хора, колите са си ваши, парите също.
Никой никого с нищо не може да задължи.
Чувал съм, че някои даже късали дупки на въздушните филтри, щото се били задръстили иии....
Никой никого с нищо не може да задължи.
Чувал съм, че някои даже късали дупки на въздушните филтри, щото се били задръстили иии....