B4 1.6 AEK 101 коня няма мощтност

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

B4 1.6 AEK 101 коня няма мощтност

Мнениеот Oil » Чет 11 юни 2009 17:02

Значи става дума за следният проблем, колата няма мощтност от 101 коня е приблизително 45-50 коня..
При проверка на нейният компютър излизат следните грешки:

1. Датчика на хол няма сигнал
2. Преобразовател честотата на въртене

Сменяно:
делко със датчика на хол чети различни са пробвани / няма промяна
компютър със същите букви и цифри / няма промяна

Беше зацепена на четвърти цилиндър / поправено на първи
Няма катализатор / лабда сонда работеща
Свещи и кабели сменени

Симптоми, при ускорение се усеща за част от секундата че поема добре (казвам част от секундата) но после глъхнейки си ускорява като придърпва съвсем леко почти не се усеща. Развива си максималните обороти до прекъсвач но я няма тази тяга като за 101 коня. Като се извади буксата на делкото която е със три кабела няма промяна в режима на работа на мотора, единствено когато се извади буксата от датчика на хол който е на коляновият вал тогава мотора гасне. Всички други датчици като се откачат от буксите си променя режима на работа по този начин аз си мисля че те работят.

Който има да каже нещо няма значение какво би ми дошло добре........!

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: B4 1.6 AEK 101 коня няма мощтност

Мнениеот blinder » Чет 11 юни 2009 17:45

A след смяната на датчика на хол на диагностика ходи ли, за да видиш какво е положението.
И аз имах такива проблеми.Аз съм и на газ, на бензин не вървеше и от там запушени инжектори - карах с някакви добавки САМО на бензин, доста килотетри и се се отпуши на бензин.
После смяна на мембрани на изпарителя и на газ вече е ОК.Правя профилактично каране на бензин от време на време и нямам проблеми.
Тук е една цяла тема за тези мотори и точно за този проблем - viewtopic.php?f=5&t=84341&start=75
Прочети я цялата ако искаш, в последните 2-3 страници един колега беше обяснил подробно как е оправил неговия проблем - пробвай и при теб може да е така :wink:

Върни се в “Passat”