климатик на пасат бе4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
alexxx73
Автомобил:
Двигател:

климатик на пасат бе4

Мнениеот alexxx73 » Чет 11 юни 2009 18:44

ами небях дигал капака доста време викам си я да видя какво става и а масло по целия капак отвътре че и чак до фара локва питах и ми казаха че е компресора на климатика някаква семеринга някой да знае за какви пари става въпрос на такъв проблем че сега е криза и нещо не ми се дават много

Потребителски аватар
alexxx73
Автомобил:
Двигател:

Re: климатик на пасат бе4

Мнениеот alexxx73 » Чет 11 юни 2009 18:48

а пасата междудругото е бе4 1994 година моно 1.8 на газ внос от италия климатика като го купих неработеше дадох 180 лева за ремонт което включваше смяна на някакъв лагер пълнене и майсторлък друго непомня беше преди 3 години но явно и семеринга имаше сменена очаквам мнения по въпроса а и климатика засега си работи безгрешка сега ми дават акъл да не го пускам преди да го оправя но в тия жеги издържали се

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 11 юни 2009 21:04

Хмм, колега, я огледай пак хубаво отвсякъде... Според, за да има толкова много хвърляно масло, май не ще да е от компресора. В системата на климатика/климатроника маслото е доста малко като количество. Но си има спецове по тая част тук, те ще се изкажат.
Все пак аз бих огледал да не би да хвърля двигателно масло отнякъде... :idea:

Потребителски аватар
alexxx73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexxx73 » Пет 12 юни 2009 5:52

не е двигателно гледах нито е от хидравликата точно зеленикавото масло дето е от климатика омесено с фреон такова се получавало и явно ще си я карам на отворени прозорци защото ми казаха да не спре нацяло недей го пуска повече докато не го оправиш така че ще чакам по добри финансови години май да го оправя 100 - 150 лева не ми се дават ако беше до 50 може днеска ще ходя при доктори давим и те какво ще кажат но то само пълнене с фреон струвало някаде към 80 лева

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 12 юни 2009 7:55

Цената на пълнене е в зависимост колко фреон ти се долива... масовият ценоразпис е около 10 лв на 100 грама. За да ти излезе 80 лв, означава че трябва около 800 грама да ти се доливат. При капацитет на цялата система между 1000 и 1150 грама, това означава, че трябва толкова малко фреон вече да имаш (особено при оливането на двг-то, което си описал), че защитата на компресора отдавна да е сработила и да не го пуска при наличие на такива количества. А ти пишеш, че бачка...
Най-добре - отиди да те закачат на машина, за да проверят първо колко е пълна системата. Оттам ще си направиш извода дали оливането е от това. :wink:

Потребителски аватар
alexxx73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexxx73 » Пет 12 юни 2009 15:00

ходих вече иска ми за пълнене 90 лева за смяна на семеринга като слага вика най скъпата 49 лева е ма може и да ти е от по евтините има и от 20 просто така казва немога да преценя каква е и майсторлък 25 лева и ето ти 165 лева при това положение познай какво се прави хи хи хи хи кара се на отворени прозорци другия начин е да .......спечеля от тотото хи хи хи хи

Върни се в “Passat”