:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

странно скърцане

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

странно скърцане

Мнениеот vladohist » Пон 01 юни 2009 21:26

здравейте колеги.вчера ми се случи следното нещо-карам си из Пловдив и на един десен завой нещо взе да скърца отзад.някой има ли идея от какво е този шум?благодаря предварително

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Re: странно скърцане

Мнениеот vladohist » Вто 02 юни 2009 13:07

ти май си много компетентен-тука има 100 човека които са писали че се получава някакво скърцане-сигурно на всички пищещ едно и също.питам за предположения умнико

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Вто 02 юни 2009 13:40

vladohist написа:ти май си много компетентен-тука има 100 човека които са писали че се получава някакво скърцане-сигурно на всички пищещ едно и също.питам за предположения умнико

Колега, не се ядосвай излишно... Но донякъде колегата vladtod® е прав - без повече описание може да е наистина от всичко. Прав си, че има много теми за скърцане, но колегите се опитват всячески да го определят - давам пример: като скърцане на гума в гума; с металически звън; чува се едно трак-трак откъм задницата, някъде отдолу, от окачването; като пукане на пластмаса, потракване някъде от багажника ...
Наистина опитай някак си да го опишеш и тогава може някой да успее да се сети от какво може да е, ако е имал сходен проблем. А и аз поне от тази тема не можах да видя каква точно е колата ти - комби ли е, седан... B3, B4, B5, B5.5 и т.н. :wink:

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Сря 03 юни 2009 11:57

мн отворковци много нещо-ти като идещ в сервиза какво казващ-нещо скърца или почващ да му тананикащ звука?аман от разбирачи.колата е б5 комби и вече се разбра от какво е-един с кристална топка ми каза и то за безпари-имало ги още такива а?

PEPSI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PEPSI » Вто 09 юни 2009 1:15

при мен беше от лагер на главината ... при десен завой ми скърцаше отзад отляво

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Чет 11 юни 2009 12:29

vladohist написа:здравейте колеги.вчера ми се случи следното нещо-карам си из Пловдив и на един десен завой нещо взе да скърца отзад.някой има ли идея от какво е този шум?благодаря предварително

Ама на колата или ....

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Чет 11 юни 2009 12:55

vladohist написа:мн отворковци много нещо-ти като идещ в сервиза какво казващ-нещо скърца или почващ да му тананикащ звука?аман от разбирачи.колата е б5 комби и вече се разбра от какво е-един с кристална топка ми каза и то за безпари-имало ги още такива а?

Май отворкото си ти. Хората искат да ти помогнат ти им се репчиш насреща.... Нямам думи.... На такива мога да има кажа само три думи: Спасявай се сам ;)

Потребителски аватар
to4ko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот to4ko » Чет 11 юни 2009 13:30

Колега не разваляй добрия тон.Няма как някой да ти помогне без да обясниш добре проблема,все пак колата е най-малко 10 годишна и е възможно скърцането да е от всякъде

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Чет 11 юни 2009 15:55

аз попитах ама отворкото дето провокираше са му изтрити коментарите.sorry ако нчкой грешно е разбрал-имаше един дето мн разбира.скърцането се оказа от спирачките понеже колата не е карана доста време, но вече дай боже да е решен проблема

Върни се в “Passat”