Помощ! Статично електричество?!

Техническа и сервизна информация за Passat
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Помощ! Статично електричество?!

Мнениеот nepreklonniq » Чет 11 юни 2009 5:58

Здравейте, от няколко дни, при излизането ми от колата ме удря здраво ток! Искрата на ел.разряда е видима дори и през деня! От какво може да се получава това, при условие, че не съм облечен с изкуствени дрехи, а с памучни?
Винаги, когато се докосна до метална част по колата, след като съм загасил двигателя и прехвърча искра?
Ще се радвам ако споделите вашите мнения и опит, че все пак карам на газ :horror:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Re: Помощ! Статично електричество?!

Мнениеот soto73 » Чет 11 юни 2009 10:19

Тчно вчера гледах за това по Discovery channel!Това не се получава само от изкуствени дрехи и т.н.!Получава се дори и само да си седнал на седалката.Можеш в твоя случай да си сложиш една антистатична гума отзад на колата(ако помниш преди години Жигулките имаха такива).Другия вариант е когато слизаш от колата да се държиш за вратата и така да разтоварваш статичното електричество.Аз го правя това второто всеки път,защото е опасно да зареждаш и да си наелектризиран :horror:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: Помощ! Статично електричество?!

Мнениеот dandan » Пет 12 юни 2009 3:29

Получава се и от самото движение на колата. Така освен колата и ти си вътре, така че имаш заряд когато слизаш. Колегата ти е казал вариантите.
Това се получава като поизсъхнат гумите добре- стават изолатор на електричеството. Зимата проблема го няма обикновено.

Върни се в “Passat”