Ремонт централно заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Ремонт централно заключване

Мнениеот spokomen » Пет 12 юни 2009 9:09

Имам проблем с централното.
Компресорчето не изключваше веднага, а се мъчеше около минута. Изключих го от куплунга за да не се повреди и да го погледна когато имам време. Доста време ми отне за да открия как работи. Без да се замислям отворих кутийката и разглобих каквото можах. Няма значение. Открих че проверката е елементарна. Просто запушвам с пръст тръбичката и ако изключва значи е добре. Въпреки това, централното не работи. Колата е Пасат3 комби 91 г. Когато надуя тръбичката се чуват някакви щтракания в задната колонка или около нея, но централното не сработва. Явно има проблем с тръбичка или машинка, но не се наемам сам да се оправям. Няма никакъв смисъл да се ровя и да повредя нещо. Препоръчайте сервиз или човек. И някаква ориентировъчна цена на услугата ако някой знае.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Ремонт централно заключване

Мнениеот Winner25 » Пет 12 юни 2009 9:17

Като надуеш трябва да отключва, а при вакум да заключва. Мисля че от компресорчето тръгваха три тръбички. Махаш ги една по една, запусваш дупката с пръст и ще разбереш къде е проблема :wink:
Най често или тръбичката не е влязла добре в буксата на вратата и изпуска или се е скъсало маншончето на машинката. Не е изключено да има спукана тръбичка, но това се случва по рядко :)

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 12 юни 2009 9:47

При мене беше извадено маркучето на 5-тата врата на комбито. Почни оттам, че е по-лесно.

Потребителски аватар
spokomen
Контакти:

Мнениеот spokomen » Съб 13 юни 2009 6:48

Не е задната врата или капачката за съжаление. До там стигнах:)
Сега трябва да сваля кора в багажника за да стигна до тройника разпределител за вратите. Ако и там е добре сигурно ще трябва да търся тройници за левите и десни врати. По всяка вероятност са някъде по преговете. Опитах да сваля пластмасата по праговете, но не стана с дърпане. Сигурно има някакви щипки или нещо друго, но не посмях да дръпна силно.

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Съб 13 юни 2009 7:46

Не бързай да трошиш всичко! Паркирай на някое тихо място и на угасен двигател започни да отключващ и заключващ централното докато си вътре в колата. Заслушай се много внимателно за тихо съскане в момента, когато помпата надува или смуче /отключва или заключва/. Там, където се чува съскането, там разглобявай!

Потребителски аватар
spokomen
Контакти:

Мнениеот spokomen » Съб 13 юни 2009 10:41

olele39 написа:Не бързай да трошиш всичко!..................

Хубав съвет, ама за по спокойни хора. Потроших го вече :banghead:
разглобих цялата задна кора над калника - и намерих къде се беше извадило. Има един тройник до задната облегалка - под корите разбира се.
Само че докато съм откривателствал как работи самото компресорче съм спукал платката, там където е запоен куплунга.Лесно е да се спука - две изваждамия без да внимаваш много и си готов. Та поради тази причина работеше и включваше когато си иска. Побърках се докато меря контактите на предната машинка, чудех се дали не е алармата ... Когато извадя платката в ръце - работи - Явно е правело контакт. като сглобя всичко - не иска. Докато накрая, част от нея ме ми остана в ръцете. Сега в понеделник като се добера до хубав поялник ще се опитам да я навържа с кабелчета. Ама не е работа. Не знам дали се продава нещо такова по моргите и колко ли ще струва. Ако някой знае - да казва :)

Върни се в “Passat”