Колеги,мисля да измия тапицерията,но съм чувал че има някакви датчици в самите седалки и не ми се иска да прецакам нещо.Може ли малко мнения ?
Благодаря ви ,предварително.

Измиване на салона на Б-5 с параструйка.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Измиване на салона на Б-5 с параструйка.
аз за първи път чувам твърдението от заглавието на темата ... датчици няма , по скоро подгряването на седалките си мисля аз
Не съм сигурен,че машината се казва точно така,но процедурата се извършва... Айде по-конкретно-искам да ми измият седалките.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Датчици има понякога, и то обикновено в пасажерската седалка - дали седи някой на седалката, че да почне да мрънка за колан, или поне дали да задейства еърбега при нужда.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
В пасажерските седалки има датчици за еърбеците. Според мен ще се вкараш в голям филм ако вкараш вода с над 100 атмосвери в Пасатора... 

Има и друг вариант-препарат + прахосмукачка(от ония дето само овлажняват).Разликата е че няма да се свалят седалките и след тази прахосмукачка седалките ще са само влажни, а не мокри.Чудя се... 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Maste-pro написа:Има и друг вариант-препарат + прахосмукачка(от ония дето само овлажняват).Разликата е че няма да се свалят седалките и след тази прахосмукачка седалките ще са само влажни, а не мокри.Чудя се...
точно това ти е варианта а не параоструйка ! аз другата седмица ще карам колата при едни ,които се занимават с почистване на апартаменти и офиси ,но са познати и ще минем цялата кола,миналата година направих процедурата и бях много доволен
колега колко ще ти вземат за цялата кола и какво разбираш под цялата.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
миналата беше около 50-на(пода,стелките,седалките,кората на задното стъкло) ,но процедурата не я правя във Варна,родом съм от друг град и там имам познати за всичко...по повечето автомивки мисля,че имат подобни прахосмукачки,които имат и функцията да перат и си мисля,че ще може да свършат работа също...
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да не слагате кал в колите си че ги перете всяка година
след такова изпиране иска голямо съхнене т.к. тея прахосмукачки дето уж са професионални не изсушават седалките като хората

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
моите бяха леко влажни и за един ден бяха готови...на автомивка ,честно да ти си кажа не съм ходил все още,на някоя скъпа би трябвало да се справят...
аз се занимавам с пране на тапицерии,наистина седалките не остават сухи на 100 процента но след около час са сухи,за тапети 4бр.под,таван,седалки ще излезе 35лв.Не е задължително да слагаш кал в колата че да се напълни с боклуци,а ако видиш какво нещо остава в прахосмукачката след пране друго ще говори колегата.
За сушенето немаш грижи
пускаш климатроника и готово.А причината за измиването-знам ли предишния собственик какво е правил или превозвал ? Друго си е чисто и спретнато 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Повръщано дали мият ? Че след 3000 км с хлапетата отзад ...
В интерес на истина от известно време се мъча да се сетя кой мой близък имаше такъв уред на пара който рекламират по ТВ-то с един юнак който твърди че си чисти къщата от 150 кв за 10 мин.
Виждал съм съседи да го превят пред блока, иначе на автомивка пране на тапицерията беше към 40 ако не се лъжа.
А това за пароструйка в купето верно звучи забавно.

В интерес на истина от известно време се мъча да се сетя кой мой близък имаше такъв уред на пара който рекламират по ТВ-то с един юнак който твърди че си чисти къщата от 150 кв за 10 мин.
Виждал съм съседи да го превят пред блока, иначе на автомивка пране на тапицерията беше към 40 ако не се лъжа.
А това за пароструйка в купето верно звучи забавно.