задни възглавнички за б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

задни възглавнички за б3

Мнениеот HukuTyY » Нед 14 юни 2009 20:06

Здравеите колеги!Искам дави попитам как може да си сложа възглавнички на задните седалки понеже моята задна седалка няма заводско такива а искам да я направя да има като на предните ми седалки.Някои ако е правил това ако може да сподели.Мисля си да изрежа металните пръчки на възглавничките(тези които влизат в седалката) докато станат 4-5см и да направя по 2дупчици в задните седалки да мога да ги захвана но така няма ли да се разпори малко по малко седалката и след време дасе хапя за .... :beat_butt2 .Бих се радвал ако ме ориентирате как да деиствам.Благодаря предварително и живи и здрави :beer :да: Ако има значение Пассата ми е 88год.Рп мотор 1.8ми :D серия CL

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: задни възглавнички за б3

Мнениеот Ivaile » Нед 14 юни 2009 21:47

Подглавниците, които искаш да поставиш, не са сaмo за удобство и красота!Тяхната задача е да предпазят главата(по-точно врата)на пътника от камшичния удар при челен удар на колата. Затова те трябва да са здраво монтирани! Ето защо в заводски монтираните облегалки има заварени тръби, в които влизат металните пръчки(стойки) на тези възглавнички . Смятам, че замисленият от теб монтаж не е удачен, защото ще ги вкараш в дунапрена- Така те ще са нестабилни, ще разкъсат и дунапрена, и плата (тапицерията)!Прав си в едно -ще се хапеш...........

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 14 юни 2009 21:54

Можеш да си смениш седалките с такива, които имат подглавници - тук във форума все някой ще продава.

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Пон 15 юни 2009 16:10

Колега неискам да ги сменям искам да си ги направя.А пък и сега нямам 50лв излишни :)

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пон 15 юни 2009 17:19

И според мен колега единственният красив,здрав и най-важно сигурен начин е да си смениш седалката.Всичко друго е временно решение и не предпазва по никакъв начин пътниците отзад.Все едно да си сложиш волан с AIR BAG но без системата.
За направията трябва да разтапицираш цялата седалка до скеле и да завариш по 2 тръби на нея в които да влизат прътовете.Обо взето е голяма отрепия с неясен ефект

Потребителски аватар
sigman
Автомобил: BMW
Двигател:

Мнениеот sigman » Пон 15 юни 2009 17:37

Ivaile написа:Подглавниците, които искаш да поставиш, не са сaмo за удобство и красота!Тяхната задача е да предпазят главата(по-точно врата)на пътника от камшичния удар при челен удар на колата. Затова те трябва да са здраво монтирани! Ето защо в заводски монтираните облегалки има заварени тръби, в които влизат металните пръчки(стойки) на тези възглавнички . Смятам, че замисленият от теб монтаж не е удачен, защото ще ги вкараш в дунапрена- Така те ще са нестабилни, ще разкъсат и дунапрена, и плата (тапицерията)!Прав си в едно -ще се хапеш...........

...много точно казано...ако те интересуват седалки имам за б3 задни с подлакътник делими на 2 части..
...пиши на ЛС...
...Жив и здрав... :drunk

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 15 юни 2009 19:30

Здравей колега HukuTyY и моя пасат б3 1989 когато го купих нямаше отзад и аз исках да сложа и незнам дали на твоя го има но и моя e CL и отзад на седалката със тапицерията са обвити метлни фтулки във седалката, аз намерих и само пробих тапицерията и ги мушнах в втулките това си е заводско мисла,че и твоя трябва да го има щом е CL като моя.

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Пон 15 юни 2009 20:12

Има металните втулки колега но горе на седалката ги няма тези пласмасовите дето даго пъхна но иначе като пипам си личи че има тези фтулки.Маи ще пробвам :Mr Green Fun

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 15 юни 2009 20:23

Ами аз така и направих без пластмасите направо пробих тапицерията и сложих възглавничките и върху възглвничките едни калъфки на VW и така.

Потребителски аватар
suba

Мнениеот suba » Пон 15 юни 2009 21:05

Ако ги има втулките нямаш ядове колега :D .Направо ги слагаш,а ако хлопат можеш да ги оплътниш с някакви пластмасови втулки,които да влизат в тръбите а в техният отвор прътовете на подглавниците.Най добре е да си намериш оригиналните.
Успех!
Ако не стане и си купуваш случайно седалка гледай дали е за комби или седан,различават се.

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Вто 16 юни 2009 19:56

Здравеите колеги!Всичко си пасна както трябва без нерви и така на татък.Точно както каза колегата passat_1.6TdI.Има си направено място за да сложиш задни възглавнички дори и да нямаш заводско.При мен като ги сложиш си пасват добре без да мърдат напред назад такаче си има достатъчна опора за главите на задните пътници.Благодаря на всички колеги които ми помогнаха.Живи и здрави.Модераторите могат да заключат темата.

Потребителски аватар
suba

Мнениеот suba » Вто 16 юни 2009 21:04

:drunk

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 17 юни 2009 10:19

Ти оригинално имаш дупки за подглавници в задните седалки мисля че. Имам два предни подглавника от предни седалки но стават и отзад ако имаш път към София мини ги вземи подарък ;)

Върни се в “Passat”