Проблем с съединителя на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
folioto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с съединителя на Б3

Мнениеот folioto » Пон 10 авг 2009 12:00

Проблемът е следния когато включа на скорос и като започна да пускам съеденителя започва да се чува едно свирене наподобяващо на ремък.От какво може да е.

Последна промяна от folioto на Вто 11 авг 2009 5:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Проблем с Б3

Мнениеот Pav3l » Пон 10 авг 2009 16:59

Не разбрах обаче за какво ти е да връщаш ключа на скорост и то по време на движение? :screwy

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 10 авг 2009 22:23

Pav3l написа:Не разбрах обаче за какво ти е да връщаш ключа на скорост и то по време на движение? :screwy

Колега Pav31 къде видя да пише "ключ"?!?
Към въпроса на колегата - евентуално аксиален лагер на съединителя! Само докато отпускаш съединителя ли се чува или и когато е натиснат? Я пробвай различни варианти - рязко подаване на газ, повече газ при тръгване, по-малко газ при тръгване и опиши какво се случва.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 10 авг 2009 23:13

То е ясно, че има проблем колега, но добави в заглавието ако обичаш, че се отнася за съединителя. Най-вероятно е износен изключващият лагер, за който е писал колегата над мен.
Когато натистеш левия педал :D обираш луфта от износването на лагера и съответно при отпускането, преди момента на пълното му отделяне от притискателния диск се чува шума.

Потребителски аватар
folioto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с съединителя на Б3

Мнениеот folioto » Вто 11 авг 2009 6:00

Пробвах няколко вариянта с много газ и рязо пускане на съединителя се чува доста но за кратко.А с малко газ несе чува а някога и с малко газ се чува.

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 11 авг 2009 19:39

Като се замисля при мен имаше един такъв "дефект", но не беше шум от ремък, ами като стържене такова, и то не беше постоянно. Проблема си беше точно в аксиалния лагер, щото като го смених и не съм го чул повече!

Потребителски аватар
folioto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот folioto » Вто 11 авг 2009 20:36

Pav3l написа:Като се замисля при мен имаше един такъв "дефект", но не беше шум от ремък, ами като стържене такова, и то не беше постоянно. Проблема си беше точно в аксиалния лагер, щото като го смених и не съм го чул повече!
Да не се чува постоянно днес не се е чувало.

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 11 авг 2009 20:39

При мен се появяваше точно когато подам малко повече газ от нужното за да тръгне напред или назад, и като го задържа на полусъединител... и тогава понякога се чуваше едно като стържене на метал в метал (всъщност точно това си се получава вътре де ;) )

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 12 авг 2009 11:35

Като тръгне да си ходи лагера в началото съвсем леко присвирва!!! Сваляй скоростите и виж щото ако караш с прецакан лагер в един момент ще почне да ти пили и пластините на притискателния диск и после и притискателен диск ше тряя да сменяш.

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 12 авг 2009 22:46

В крайна сметка, ако ще се сваля скоростната кутия колега е най-добре да си смениш с нови и трите елемента, а не само някой от тях. За не стане така, че след примерно година да се наложи наново упражнението заради износен фередов диск или поизморени пластини на притискателния диск. А ако плащаш и на някой за демонтаж и монтаж(което не е леко приживяване, ако ще го прави сам човек), който се движи около 90-тина лева ...

Потребителски аватар
folioto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот folioto » Пет 14 авг 2009 20:02

Благодаря на всички колеги.Ходех на майстор и те така казаха дакарам докато се счупе нещо и сменям всичко. :beer

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 14 авг 2009 23:20

Сериозно ли така те посъветваха :shock тези майстори? Провериха ли състоянието на съединитителя по това как отцепва педала?
Вярно е, че с леко просвирващ лагер може и да изкараш доста километри, може дори и 10 хил., че и отгоре.
Аз по принцип не съм привърженик да сменям нещо защото е изминат определен пробег или години или защото се препоръчва, но с някои неща в автомобила не е добре да се прави компромис. В твоя случай колега има известна вероятност(дано да не стане), ако изчакаш да се счупи нещо при съединителя може да се окаже, че не можеш да привключиш на предавка, различна от последната на която си бил. Ако стане в града добре, но ако е извън и е вечер :?:
:wink: Не искам с тези редове да те притеснявам, а просто да имаш едно на ум :beer .

Върни се в “Passat”