Здравейте колеги пасатаджии!
Искам да направя запитване във връзка с размера на чистачките на Пасат Б4!
Интересува ме размерът на чистачките при излизане от завода на Фолксваген какъв е? Когато ми го докараха от Германия не беше с оригиналния размер чистачки, а бяха 54 см и ми бяха големи - дясната стърчеше). След като ги смених, сложих 2 чистачки по 53 см които по пасват особено шофьорската. Но дясната пак стърчи по малко извън стъклото. Понеже знам, че дясната фабрично е по-къса от лявата, въпроса ми е колко сантиметра е фабричната й дължина?
Чистачки за Пасат Б3
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Чистачки за Пасат Б3
Последна промяна от milen_1975 на Чет 29 окт 2009 2:38, променено общо 1 път.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чистачки за Пасат Б3
Не би трябвало 530 мм-трова чистачка да ти стърчи.
Моите са 510 и има по още 2 см и от двата края, т.е. мога да сложа и 530 и няма да опира, а и съм слагал (530-510 = 20 / 2 = 10 мм, т.е. чистачка по-дълга с 2 см стърчи само с 1 см).
А защо реши че трябва да са с различна дължина ?
Винаги са били еднакви, но не зная дали фабрично е била с еднакви.
Проблем евентуално би било че лявата чистачка има по-късо рано и съответно по-малък радиус и при въртене ако е дълга в долната си (лявата) част се "тътри" в момента в който е изправена, усилието е по-голямо, а моторчето е предвидено другояче.
Мнението ми е че и двете по 510мм е добър избор. В краен случай лявата малко по-къса.
За марката сам ще решиш.
Моите са 510 и има по още 2 см и от двата края, т.е. мога да сложа и 530 и няма да опира, а и съм слагал (530-510 = 20 / 2 = 10 мм, т.е. чистачка по-дълга с 2 см стърчи само с 1 см).
А защо реши че трябва да са с различна дължина ?
Винаги са били еднакви, но не зная дали фабрично е била с еднакви.
Проблем евентуално би било че лявата чистачка има по-късо рано и съответно по-малък радиус и при въртене ако е дълга в долната си (лявата) част се "тътри" в момента в който е изправена, усилието е по-голямо, а моторчето е предвидено другояче.
Мнението ми е че и двете по 510мм е добър избор. В краен случай лявата малко по-къса.
За марката сам ще решиш.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
АЗ карам с две чистачки по 530мм и така си ми дойде колата от Италия...с чистачки,произведени 93-та година (когато е и колата)...та мисля,че са оригиналните.
Може да стърчи ако е пипано нещо по прътовете и не са зацепени както трябва....тогава чистачката слиза една идея по-надолу (дори един шлиц стига) и започва да стърчи от стъклото.
Може да стърчи ако е пипано нещо по прътовете и не са зацепени както трябва....тогава чистачката слиза една идея по-надолу (дори един шлиц стига) и започва да стърчи от стъклото.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз карам с 550 мм чистачки и нищо не стърчи извън стъклото, шофьорската има място мисля и 600 мм чистачка да се хване, имам поне още 4-5 см до края на стъклото като се вдигне.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
460 са оригиналните.,
аиде стига вече.
аиде стига вече.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Като си купувах веднъж чистачки за Пасата, в един магазин провериха в каталог на Champion, та там пишеше, че заводски шофьорската е 53 см, а другата 51. В момента и двете са ми по 54 см и само дясната леко стърчи при легнало положение...
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже бях до колата и погледнах ... в момента са 510мм но за да стигне до ръба на стъклото има поне още 4 см ... с други думи: 530мм. без никакъв проблем, а при желание и 600мм
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Passenger е много точен!По-късите чистачки натоварват ПО-МАЛКО моторчето и за това са за предпочитане,особено при сняг! 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Danny boy написа:460 са оригиналните.,
аиде стига вече.
Абе колега това да не е за В2

По каталог са 530мм аз карам със 550мм безшарнирни от Метро вече година и никакви грижи. А стърчи понеже във края стъклото е извито и колкото и да са гъвкави чистачките нямат достачно еластичност за се сгънат толкова. А иначе на тоя големият джам със 46см не ми е ясно какво ще се вижда

На моя пасат съм сложил 600/560, няма проблеми и чисти по голяма част от стъклото,с по малките чистачки все едно съм в БТР когато е мръсно стъклото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами задната на комбито Пастат В3 колко трябва да е по каталог
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Еми колеги тогава след такива дебати и оспорвани мнения, мислая шофьорската да си е оставя 530 мм, а другата 510 мм, както било по каталог!