Питане за вр6 в режим 'принудителен празен ход'

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Питане за вр6 в режим 'принудителен празен ход'

Мнениеот pe6kata » Сря 24 юни 2009 23:29

Тия дни си взех пасат 2.8вр6 б3... направи ми впечатление , че при принудителен празен ход, борд компютъра отчита разход, а би трябвало да показва 0/100,измерих инжекторното време- 1.7-1.8 милисекунди, а тогава би трябвало да е 0(съдя по абф-а който доскоро имах, а и по факта, че дори и моноинжекциите го имат този режим на работа...)
Ако е възможно нека някой колега с вр6 да провери и сподели при него как е, да знам това нормално ли е или да търся проблем някъде :screwy ...(като за начало тпс-а )

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за вр6 в режим 'принудителен празен ход'

Мнениеот vaskoto1 » Чет 25 юни 2009 8:21

над определени обороти. мисля че бяха 2100

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 25 юни 2009 19:48

За да бъде по-ясен въпросът, ще го задам така: да речем че ползваме моторна спирачка при спускане или сме я засилили колата и нямаляме скоростта, без да освобождаваме от скорост, имаме някакви средни обороти(3-4хил) и при нулиране на бордовия компютър какъв разход излиза- 0/100 или някакво число? Разбирам че не всеки има възможността да измери инжекторно време и т.н., а около мен няма друга кола с такъв мотор за съпоставка, така че и това с борд. компа ще свърши работа.
А иначе проверих ТПС-а , изправен е, както и цялата елктроника , при положение че няма ключ за затворено положение на дрселовата клапа, почвам да се чудя дали в този режим не е заложено да впръсква малко гориво, а не както очкавах да го спира :screwy и да търся проблем , а то да се окаже че няма :screwy

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Чет 25 юни 2009 20:59

Въпреки, че съм лаик ми се струва, че Васил пак е прав. Ще споделя моите наблюдения върху В3 с мех. инжекция: при няколкократно спускане от Боровец към Самоков, ползвайки мотора за спирачка /независимо на коя скорост/ колата се стреми да свали до около 2000 оборота. При тези обороти започва да се движи плавно. При тези обороти започна да отчита повишаване на температурата на маслото. Значи има изгаряне на гориво в цилиндрите. Триенето в мотора не може да вдигне 2 градуса на маслото за 200-300м при 0гр. околна температура. Вярно, че говоря за мех. инжекцион, но може би принципът на производителя е запазен и при ел. инж. Дали наистина не търсиш под вола теле?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 26 юни 2009 7:33

Колега, почти същото е ако на равно си на първа и си вдигнеш крака от газта, то колата се опитва да не загасне и си подава сама гориво по сигнал на компа и затова ти отчита моментен разход в режима за който пишеш. Според мен колата ти е наред.
А ако искаш да си сигурен я закачи на комп.диагностика - там всичко ще си каже :lol:

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Пет 26 юни 2009 17:34

Четох снощи темата и на прибиране днес се сетих да направя експеримента. На прав участък 120, пуснах газта, нулирах компа и показа 0.0 и продължи да го показва до момента в който не подадох газ. Вярно че не съм с вр6 но това показа. Не знам доколко са ми верни показанията на борд компютъра, просто щото карам на газ, но обикновенно е това което пише там+2. 8)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 юни 2009 10:15

golf4e-abf написа:...
А иначе проверих ТПС-а , изправен е, както и цялата елктроника , при положение че няма ключ за затворено положение на дрселовата клапа, почвам да се чудя дали в този режим не е заложено да впръсква малко гориво, а не както очкавах да го спира :screwy и да търся проблем , а то да се окаже че няма :screwy

На 2Е също няма ключе за затворен дросел. С потенциометър си е ТПС-а
Следял съм дюзите- при различно положение на центровката на запалването различно се държи, но в общия случай ако след 2-2 500 оборота пуснеш газта дюзите се гасят.
Тръгват отново чак когато оборотите спаднат на около 1 000-1 500 оборота (точно тези, долните обороти се влиаят от центровката)

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Съб 27 юни 2009 15:53

PB няма ППХ за вр6 не съм сигурен но може и тои да няма.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 юни 2009 23:02

Ами ако не му е регулирано ключето за празен ход, което трябва да се натиска от дросел-клапата- няма РВ-то празен ход, да.
Иначе, ако всичко си му е наред- има си и още как ;)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 28 юни 2009 10:49

[/quote]На 2Е също няма ключе за затворен дросел. С потенциометър си е ТПС-а
Следял съм дюзите- при различно положение на центровката на запалването различно се държи, но в общия случай ако след 2-2 500 оборота пуснеш газта дюзите се гасят.
Тръгват отново чак когато оборотите спаднат на около 1 000-1 500 оборота (точно тези, долните обороти се влиаят от центровката)[/quote]
Изпадна малко литература-вр6 има ППХ, гаси дюзите, при мен обаче не е така!!! ваг кома не ми дава грешка...
На мястото на ключа за затворен дросел има демпфер, който е регулируем и ако при мен е натегнат повече, не позволява на дросела да се затвори докрай , и от там и малко по-голямото съпротивление при замерването на ТПС-а(разлика от 200-300ома, която смело реших че е нормална :roll: )все едно подаваш газ на върха на педала...Тия дни ще проверя тази ми теория и ще споделя резултата :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 28 юни 2009 14:02

Проверих, и това не е...
С това ми се изчерпаха идеите, и явно ще трябва да я закарам при хора дето това име работата :(

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 28 юни 2009 23:08

и къде ? сподели с нас, моля!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 17:47

rudoni написа:и къде ? сподели с нас, моля!

А защо питаш, моля?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 18:06

Инжекторното ми време на празен ход е 3.5мсек, трябва да е 3.3мс, дава ми грешка в смесообразуването- бедна смес ламбда 1.2 Като спра обратното гориво и работата става :wink: - 3.1мс и ламбда под 1...(помпата качва над 4 бара регулатора на горивото с вакуум до 3.5 бара) май проблемите идват от регулатора...нямах време да се заиграя обаче, за да видя в движение какво става...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 30 юни 2009 0:32

как защо? ние да се мъчим ли?кой ще ги оправя? :D

Върни се в “Passat”