показание на темпертурата 110+

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

показание на темпертурата 110+

Мнениеот gyb » Сря 01 юли 2009 13:27

здравейте, колеги. пасат B3 92 ABS GL с метанова уредба. откак сме го купили стрелката на термометъра стоеше на 70 гр рядко стигаше 75.перката се включваше на 72 да речем. оня ден почна да показва 110 и нагоре като се кара бавно градско и ако го оставиш да работи на място се вдига още повече и водата в казанчето завира перката не се включва.сменихме датчика на перката и вече не правеше така.днес сменихме датчика на тройника да показва вярно таблото.стария нямаше цветен пръстен но ни дадоха със същия номер 501А завършваше накрая с жълт пръстен.сложихме го и в нормално каране показва 110 гр! ако е някъде градско задръстване отива на 115 и почва да свети лампата за температурата! гледам казанчето не ври, маркучите са меки и горещи, има циркулация по малкото маркуче към казанчето.перката се включва като мине 110 а някой път когато почне да мига лампата на температурата.
Много се притеснявам се да не прегрее като гледам стрелката и лампата като почне да мига. дали датчика е калпав ами ако не е и има нещо проблем в инсталацията та не се включва перката винаги

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: показание на темпертурата 110+

Мнениеот koby » Сря 01 юли 2009 13:30

ами сложи си едно ck копче и като видиш зор си е пускай ръчно и ако искаш може да си смениш термостата

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 01 юли 2009 13:43

gyb написа:...

Тоя датчик на тройника с жълтия пръстен нов ли го купихте? Щото до колкото знам, жълти са само когато излизат от завода. Като резервна част този датчик е със син пръстен. Ако е втора злоупотреба е възможно също да е прецакан и да не показва вярно.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Сря 01 юли 2009 15:12

оставих да истине колата и като запалих стрелката бързо се вдигна до 90 а след като покарах плавно до 110 което значи, че на 110 все едно ми е 90 :?
датчика е нов не е втора употреба от магазин извади ми го от една кутия в найлонов плик бяха много такива а имаше и със зелен пръстен но на тях им липсваше буквата А накрая в номера.
датчика ли не е верен или таблото? че много шашкащо така да стои на 110 + :)

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Сря 01 юли 2009 16:51

ще трябва май това да направя
viewtopic.php?f=11&t=120143

Потребителски аватар
shadow82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shadow82 » Сря 01 юли 2009 20:09

колега аз имах същият проблем и след смяна на датчици и простотии се оказа че има някаква слаба споика на самото табло. ако искаш мога да ти кажа каде правиха моя да отидеш и ти. аз лично съм доволен

Върни се в “Passat”