Здравейте,
1. използвал съм търсачката и не само тази и явно съм тъп но не намирам отговор ( освен че е обсъждано много пъти )
Сега на въпроса, от 70 000 км карам с МОТУЛ 10/40,
но при последната смяна сложих ТОТАЛ 10/40, в резултат
на което двигателя работи по тихо и не пипа маслото
( а бях на път да сменям гумички на клапаните защото лапаше около 2литра за 10 000км )
и понеже нямам user manual моля някой, ако знае със
сигурност, да каже какво масло дават от VW за тоз мотор (ABF)
( защото мисля че е по шумен отколкото трябва )
Благодаря

двигателно масло АБФ
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: двигателно масло АБФ
Днес смених Motul 10w40 със 15w50 6100 серията.
От 10w40 ми изяде близо 2литра за 10к.И на всичкото отгоре като загрееше колата на 90гр като форсирах припушваше синкаво,а преди не беше така.Днес след смяната спря да припушва на загряла кола и ще видим как ще го яде.Мисля си че 10/40 е тънко за нашите мотори особено лятото.
На загряла кола имах претрякване чат пат на някой повдигач а сега не се чува.
За 16 волта не знам дали има разлика от 8V,обач никъде не съм чувал за ибор на масло спрямо конкретна марка двг на един и съш производител,или броя на клапаните,може и да греша,особено на VW от тези години.
От 10w40 ми изяде близо 2литра за 10к.И на всичкото отгоре като загрееше колата на 90гр като форсирах припушваше синкаво,а преди не беше така.Днес след смяната спря да припушва на загряла кола и ще видим как ще го яде.Мисля си че 10/40 е тънко за нашите мотори особено лятото.
На загряла кола имах претрякване чат пат на някой повдигач а сега не се чува.
За 16 волта не знам дали има разлика от 8V,обач никъде не съм чувал за ибор на масло спрямо конкретна марка двг на един и съш производител,или броя на клапаните,може и да греша,особено на VW от тези години.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
За АБФ мотор със сигурност трябва да се кара с 10в 40 вискозитет (Има доста добра тема какво значат цифричките ).Моя мотор 1.8 АБС си хапваше по 3 литра масло за 10к км.След като преминах на Мотул Synergye 10- 40 разхода на масло поспадна до 2 литра на 10к.Лично аз съм доволен от него, но е възможно тотал-а да е по добър.При мен харченето на масло беше от гумичките на клапаните (изпушваше сутрин на студен старт или ако не е карана дълго време).Бяха се опекли доста и същевременно износили.
За АБФ мотор със сигурност 10 в 40, а щом тотал-а ти харесва карай с него, възможно е да е по-добро масло.
За АБФ мотор със сигурност 10 в 40, а щом тотал-а ти харесва карай с него, възможно е да е по-добро масло.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Лично за мен МОТУЛ е прехвалено и не чак до там качественно масло.До сега на колкото коли съм слагал МОТУЛ се оплакват.Определено ТОТАЛ е по-добро.А и щом с него двигателят ти работи по-добре си карай с него.
Иначе аз си знам следното правило.На немска кола немско масло,на френска-френско.Аз лично карам с Лъки и Моли 15W40 и съм много доволен.Бих казал,че това е най-доброто немско масло на достъпна цена в България.
А и един мотор като мине 180-200 хил. си е вече за 15W40.10W40 му е тънко и не позволява добро смазване,харчи го и работи шумно.
Иначе аз си знам следното правило.На немска кола немско масло,на френска-френско.Аз лично карам с Лъки и Моли 15W40 и съм много доволен.Бих казал,че това е най-доброто немско масло на достъпна цена в България.
А и един мотор като мине 180-200 хил. си е вече за 15W40.10W40 му е тънко и не позволява добро смазване,харчи го и работи шумно.