Тегло по талон
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Тегло по талон
Покрай темата за спирачките на Пасат Б3 ми е интересно какво общо тегло ви дават по талон на колите. Въпроса ми е предизвикан от фрапиращата разлика в теглото на двата Пасата които съм имал. Първия 1.8RP седан тегло по талон 1280кг, втория 1.8ABS седан 1700кг. Разликата в оборудването е че втория е със хидравлика на волана. Интересно ми е при вас как е и откъде идва разликата в килограмите.
teodor6769 написа:vaskoto1 написа:от малоумниците в КАТ идват различките-не се занимавай-само ще си губиш времето...
Васко много си прав но просто ми беше интересно при другите как е, ето при bobcho пак е различно за същата кола.
Абе навсякаде е така имам познат с комби голф 3 и сподред талоните комбито е по леско с 100тина и горница килца от г3 2 врати
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
re
в моя талон пише общо тегло : 1.720 

droopy написа:Ами да използвам и аз темата да попитам, някой знае ли колко килограма е допустимо да се товари, върху покрива на Пасат комби 89г.
По талон не знам,но от опит :
22 листа ламарина 0.4мм и 30 профила 15/15/1.2мм...
ми върви си,и не припуква нищо....
По темата - на моя талон пише 1450 кг.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В новите талони има няколко числа относно телгото - едната е на празен автомобил, или т.нар. минимална снаряжена маса май беше, което е автомобила с половин резервоар и шофьор, тежащ 80 кг., другата е максимално допустима маса, т.е. колко кила можете да натоварите. На моя Пасат първата беше мисля 1465кг., другата не помня. За да сте абсолятно сигурни, ако минавате покрай кантар на някоя кооперация или мелница, или нещо такова, можете да поискате от контарджията да ви изтегли колцата - така е най - сигурно колко е...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
dobrinb написа:.... За да сте абсолятно сигурни, ако минавате покрай кантар на някоя кооперация или мелница, или нещо такова, можете да поискате от контарджията да ви изтегли колцата - така е най - сигурно колко е...
А пък ако знаеш колко точно ще я измерят твоята колица с тегло около 1 тон +/- 500 кг. с кантар за десетки тонове ...
Иначе КАТ мисля че имат някаква база данни за колите от различните производители - може да е само за някои, и за по-новите модели (не знам за теглата как е - дали влиза тази информация). Моята кола като я взех, си имаше Бг талон (човека я беше регистрирал), но аз като я пререгистрирах в новия ми талон пишеше малко по-различни неща, за които нито са ме питали, нито аз съм им казвал - просто си излязоха.