Здравейте
Някой би ли ме светнал по въпроса как се прави промивка на охладителната система на Пасат Б5.
има ли някакви особености, и как става точно.
Какъв антифриз трябва да ползвам след това.
Как се обезвъздушава системата и така натътака.
Как се прави промивка на охладителната система на Пасат Б5
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Промивка на охладителната система на Пасат Б5
откачаш един маркуч(от радиатора за към ДВГ-то)и бочкаш маркуча на чешмата(откачи и другия зада излиза водата от някъде)и наливаш колкото си искаш.обезвъздушаването е по следния начин търсиш най-високата точка(демек парното)но в повечето случай VW се обезвъздушават самички
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се прави промивка на охладителната система на Пасат Б5
Радиатора си има кранче за източване, огледай се за него и за другото търси из форума.
Какъв антифриз? Пише го на капачката. При мен ТДИ-ПД G12, червен, антикорозионен. Трябва добре да се продуха системата. Не е добре да се смесват примерно друг антифриз с Q12. Аз сам си сменях антифриза, но сега не бих го правил. По добре в сервиз, или майстор, който има възможностите за добра промивска и продухване, има си апартура за тази цел.Мисля, че и при грешки нещата не са фатални. На мен при смяна на ремъците ми бяха сложгили близо 2 л./поне по документи/български от 2.90 лв.Не съм забелязал отрицателни ефекти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеи приятелю.Фаида от промивка само с вода няма.Купуваш химия за промиване на охладителна система(аз ползвам продукт на liquy moly)в опътването за употреба е написано как да процедираш.Исипваш хомията към стария антифриз палиш мотора изчакваш да ти се вклучи перката за охлаждането и изчакваш 10мин.за да може химията да да поработи и в радиятора,гасиш източваш системата от въпросното клапанче-сваляш термостата да изтече и химията от малкият кръг:отново монтираш но без термостата-пълниш с жода от мъркуча и палиш отново,за да може водата да неотрализира химията ,защото е на киселинна основа.Отново изсипваш:монтираш си термостата на мястото му.Ако ще разреждаш новия антифриз само с дистилатна вода-но те съветвам да слагаш концентрат по добре е за помпичката.Успех