Здравейте колеги,
питането е дали някой кара с предни дискове ATE Power Disk и дали бучат повече от обикновените? Следващият въпрос е дали някой има отзиви от керамичните им накладки и в крайна сметка трябва ли им допълнително загряване?
Благодаря!

Passat 3BG 2004 BAU - АТЕ дискове + накладки
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Passat 3BG 2004 BAU - АТЕ дискове + накладки
Аз карам с такава комбинаци от АТЕ диск и керамични накладки. За бучене - не съм забелязал. Определено не скърцат толкова колкото със старите ми дискове и почти новите накладки, които изхвърлих заради ужасното скърцане. Сега през зимата имаше леко скърцане за около седмица, но може би се е дължало на мръсотия, луга и т.н. Сега го няма вече.
За загряване - ми не знам, спирам когато трябва, а не когато спирачките са стигнали работна температура.
На мен комплекта за отпред ми легна 220 евро. Драсни едно лично като ги купуваш, ако намериш по-добра оферта. Скоро ще сменям на буса и трябва да съм в час
За загряване - ми не знам, спирам когато трябва, а не когато спирачките са стигнали работна температура.

На мен комплекта за отпред ми легна 220 евро. Драсни едно лично като ги купуваш, ако намериш по-добра оферта. Скоро ще сменям на буса и трябва да съм в час

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
С керамични накладки само на АТЕ карам последните 4 години, като дисковете така и не ги сменям - с две думи не им знам марката (става въпрос за няколко различни автомобила). Свирене или скърцане не съм забелязал, единствено на първите два-три пъти при спиране е по голяма дължината на спирачния път.
п.п. На керамичните накладки минах, откакто редовно спирам двойно по-голямо тегло от собствената маса на автомобилите, които ползвам и все още прегрети накладки няма.
На колко мм спирачен диск си ?
п.п. На керамичните накладки минах, откакто редовно спирам двойно по-голямо тегло от собствената маса на автомобилите, които ползвам и все още прегрети накладки няма.
На колко мм спирачен диск си ?
- dancing_niki
- Скиора
312. Спрял съм се на АТЕ, защото сега Цимермана може би е менте, а Феродото... го яде като за световно. Незнам дали е нормално с един комплект предни накладки да изкараш едни дискове, но... Въпроса е дали Power Disk-а на АТЕ е по-шумен от обикновения, защото не искам излишни бученета от спирачките заради едната шукария :)
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Дали същия този комплект ще стане на VW Passat Variant 2004 1.9 TDI 4motion с 15" джанти и гуми?
(http://www.ebay.de/itm/original-ATE-POWER-DISC-BREMSSCHEIBEN-312mm-CERAMIC-BELAGE-VORNE-VAG-1LF-1LT-/400460135135)
(http://www.ebay.de/itm/original-ATE-POWER-DISC-BREMSSCHEIBEN-312mm-CERAMIC-BELAGE-VORNE-VAG-1LF-1LT-/400460135135)
не! Предполагам ,че си със стандартния размер дискове за 131к.с - тоест 288мм. А тези които гледаш са 312мм , тоест трябва да смениш и супортите , за да минеш на този размер. А и трябва да си с джанти над 15 цола.
- dancing_niki
- Скиора
Демек над 16" включително :)