Държи ниски обороти и не може да се изфорсира 1.8 моно Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Държи ниски обороти и не може да се изфорсира 1.8 моно Б3

Мнениеот Wr450f » Чет 23 юли 2009 14:08

Като я смена на бензин и съм на едно место като е загряла, държи ниски обороти и още малко ще угасне , като и смачкам газта почва да припуква и чак след 4-5с тръгва да качва оборотите както трябва и да се изфорсира на газ го няма това. И се чуда какво става дави ли се или нещо друго. Колата е Пасат Б3 1.8 моно 90к.с.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Държи ниски обороти и не може да се изфорсира 1.8 моно Б3

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 23 юли 2009 16:16

Ами ако пробваш да ти вдигнат оборотите, или нещо да е запушено и да има недостиг на гориво ама щом го прави само като загрее. Хм..

Поздрави от Дупница

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Чет 23 юли 2009 17:20

И при студен ги прави но примерно след 2-3сек. се изфорсира по причината че е на смукач и държи малко по-високи обороти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 юли 2009 17:30

Я пробвай какво ще стане, ако спреш газта.
Ама директно от бутилката!
Съмнявам се, че ти меши горивата.

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Чет 23 юли 2009 20:55

Да ти кажа и аз това си мисля защото ,там предишния собственик ми обясни че като мига зелено си на газ и бензин (в което се съмнявам), и дали ще си на бензин и да ти свети червено или да ти мига зелено е едно и също ще пробвам утре други ден.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 23 юли 2009 23:31

Имал съм подобен проблем след продължително каране на газ. При мен предполагам че дюзата беше започнала да се запушва защото след като оставих малко да поработи на място на бензин оборотите се оправиха. След това покарах малко на бензин и готово :)

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 26 юли 2009 18:05

Пуши ли черно , ако запалиш сутрин на бензин как пали и как работи ? Първите 10-15 секунди нормално ли работят всички цилиндри , и след това ли почва да припуква и да се дави .

Потребителски аватар
gelezen
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: BCB 2006

Мнениеот gelezen » Сря 09 сеп 2009 8:45

Wr450f написа:Като я смена на бензин и съм на едно место като е загряла, държи ниски обороти и още малко ще угасне , като и смачкам газта почва да припуква и чак след 4-5с тръгва да качва оборотите както трябва и да се изфорсира на газ го няма това. И се чуда какво става дави ли се или нещо друго. Колата е Пасат Б3 1.8 моно 90к.с.

Колега,успя ли да си решиш проблема,защото и при мен се появиха съшите симптоми.Автомобилът ми е Пасат Б3 1.8 моно АBS.Притеснява ме да не е тръгнала да си заминава бензиновата помпа.
Поздрави!

koko140
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko140 » Сря 09 сеп 2009 12:09

Колега,пробвай са рестартираш компа-разкачи за малко акумлатора.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Съб 12 сеп 2009 22:21

и при мен е същото
даже накои път се давчи но на газ на бензин не сам я пробвал още-на двапъти ми се случи така се задави че 10-15 минути се давеше-но с яко форсиране се оправи което ме наведе на мисъл че меша горивото
------------но това не ме притиснява чак толкова--------------------------------
изнервя ме това че на газ не може да се дърпа--направо и се моля на магистралатаи не само там - не смея никои да надмина ----няма тяга но само на газ -на бензин си дърпа добре
дава ми да натискам педала на газта до половината като го натисна докраи имам чувството че намаля скоростта-----незнам а по маистори вече не ми се ходи-писнало ми е от тях- някои ако има идея какво и е да сподели- ще му бъда благодарен

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Нед 13 сеп 2009 22:29

ibm написа:и при мен е същото
даже накои път се давчи но на газ на бензин не сам я пробвал още-на двапъти ми се случи така се задави че 10-15 минути се давеше-но с яко форсиране се оправи което ме наведе на мисъл че меша горивото
------------но това не ме притиснява чак толкова--------------------------------
изнервя ме това че на газ не може да се дърпа--направо и се моля на магистралатаи не само там - не смея никои да надмина ----няма тяга но само на газ -на бензин си дърпа добре
дава ми да натискам педала на газта до половината като го натисна докраи имам чувството че намаля скоростта-----незнам а по маистори вече не ми се ходи-писнало ми е от тях- някои ако има идея какво и е да сподели- ще му бъда благодарен

колега,най-малкото-закарай я на газаджия,да ти погледнат изпарителя :lupe мембранки,почистване,клапаните за газ и бенз и т.н.хубаво е от време на време да източваш гадостите от пробката на изпарителя също.но като ти чета симптомите можеби е малко късно за тази превантивна профилактика.

passat_b3_tx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_b3_tx » Пон 14 сеп 2009 18:26

Колеги имам проблем със VW PASSAT B2 1.8mi БЕНЗИН нямам газово сутрин като я запаля не държи обороти като подам малко повечко газ угасва при повторното запалване вдига рязко оборотите и като включа на скорост и тръгна забива муцуната и като дам пълна газ върви проблема ми е до 90 km\h от 90 km\h нагоре нямам никакъв проблем.Сменях стъпков мотор имам инжектор и него смених... същия проблем ако някой имал такъв проблем да ми помогне.

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Вто 15 сеп 2009 10:43

Спирах газта от бутилката същото, минах 100км на бензин и пак си е така даже на някой сфетофари ми гасне на бензин а отзад пуши черно все едно е някой дизел а не харчи масло.До сега от смяна до смяна на маслото и сипвах по 700мл масло 10W40 но ми фърляше масло от семеринга на коляновия вал и от гарнитурата на капака сега ги оправих и би трябвало да и доливам по-малко масло.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Вто 15 сеп 2009 11:46

проблема решен---беше се откачил маркуча на въздушния филтър

Върни се в “Passat”