Проблем пасат б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем пасат б3
Здравейте. Търсих в търсачката и нищо не можах да открия за моя много странен проблем. Колата ми е пасат б3, 1.8 моно. Днес паркирам колата и завъртех ключа за да изключа двигателя и тя не иска да изгасне, мъчи се така 3-4 секунди, тресе и чак тогава гасне. Пробвах няколко пъти да я запалвам и изгасвам и пак така прави. И забелязах че малко по трудно пали. Да кажа и това че преди тази случка на едно кръстовище един ми скъса нервите и трябваше да го заобикола и надух газ и малко позапалих гумите. Мерси!
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Проблем пасат б3
според мен това че си запали гумите няма никакво значение.това работене след като завъртиш ключа се нарича детонации.сега незнам твоя пасат дали има детонационен датчик,и дали е дал фира или не.изчакай още мнения.има колеги които разбират.Другото възможно нещо е да е от горивото.ако го караш на бензин примерно 98...е възможно това да става
-
- Автомобил:
- Двигател:
клапан на адсорбатора .като даде фира не може да спира парите от резервоара към моното и затова въпреки изгасенето на мотора се получава самовъзпламеняване на тези пари . лекува се със затапване на тръбичката която води до моното и към резервоара.http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=103579
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=60397
те тука има сходни проблеми дори и от мен, така и не се разбра какво е, но си мисля че е по капачка или палец

те тука има сходни проблеми дори и от мен, така и не се разбра какво е, но си мисля че е по капачка или палец

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговорите. Колата се сама оправи, но ще търся какъв е проблема. Помислих си че може да е презъбила с един зъб но тогава не може сама да се оправи. Има отдолу една синя тръба която отива явно към резервоара и е спукана но нищо не тече от нея и не знам за какво е.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
dejan_mimi написа:Мерси за отговорите. Колата се сама оправи, но ще търся какъв е проблема. Помислих си че може да е презъбила с един зъб но тогава не може сама да се оправи. Има отдолу една синя тръба която отива явно към резервоара и е спукана но нищо не тече от нея и не знам за какво е.
Един път и баща ми го натисна здраво на първа и веднага след това оборотите играеха ръченица - високи и ниски до претрисане, но за 20-30 секунди се оправи. Може би от много високите обороти нещо се шашва. Нямам представа, но се оправи само. Двигателят е ААМ.