Въпрос - мек педал на спирачката

Техническа и сервизна информация за Passat
vladi2k
Автомобил:
Двигател:

Въпрос - мек педал на спирачката

Мнениеот vladi2k » Чет 17 юли 2008 20:27

Колеги, имам следния проблем. Преди 2 дни смених всички дискове и накладки на автомобила, уж, нямаше проблеми, уж въпреки всичко ги обезвъздушиха, обаче педала мек. Натиска се чак до долу и логично колата не спира никак добре. Разбирачите казаха.. "аааа то е нормално, ще се оправи, ще се вдигне, трябва да се наместят..", което си звучеше още тогава странно, но като не знам - не знам. Казвам - добре, щом са нужни ден два - ще изчакам. Обаче ето вече ден два минават, а промяна никаква. Според мен продължава да има въздух в системата, защото ако се напомпа няколко пъти педала, той се вдига, става по-твърд и колата спира. След това пак лошо. Когато се напомпа и спирането е мн добре, т.е. проблемът не е в дискове и накладки. Взех оригинални - скъпи - казах си, трябва да се спира добре. А друго стана. Моля, ако някой знае нещо по тези въпроси да сподели.
Предварително благодаря.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 17 юли 2008 20:59

колега възможно е въздух в системата поне на по старите пасати е така ако приемеш съвета ми направи така ; почни от най задно дясно със маркуч на самотек и обезвъздушаваш после з ляво п дясно п ляво успех

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 17 юли 2008 21:41

Ходи някъде да ти обезвъздушат системата на стенд под налягане.Мисл Д&Н май имаха такава.И от къв зор тия са ти обезвъздушавали спирачки кат не са сменяли спирачна течност??.
Бегай от тия щом не си доволен.То ясно че няма да ти оправят колата ми поне я закарай някъде дето ще се покрижат за нея

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 17 юли 2008 21:45

Въпроса не е да караш ден-два а колко километра си минал през тези два дни. Според мен е възможно да се напасват. На една от служебните ни коли се напасваха една седмица при всекидневно каране. Но както е споменал колегата по-горе не е било нужно да се обезвъздушава при тази операция. Да не са прецакали нещо "майсторите"???

vladi2k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladi2k » Чет 17 юли 2008 21:56

Обезвъздушиха се само задните, защото там при разглобяването имаше нещо запекло и като се свали нещо си леко прокапа. Затова за всеки случай го направиха хората, всичко си е наред по системата, има си предостатъчно течност.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 18 юли 2008 9:35

Спирачките са на диагонал - предно дясно-задно ляво и предно ляво-задно дясно. Така че с обезвъздушаване само на задните може да остане (и явно е останал) въздух. Това за напасването също е вярно, но колегата казва, че като напомпи, се оправят нещата.
ТОЗИ човек може да ти свърши работа по обезвъздушаването.

Върни се в “Passat”