Спешнен съвет Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
speedemon
Автомобил:
Двигател:

Спешнен съвет Пасат Б5

Мнениеот speedemon » Сря 26 авг 2009 14:36

Здравейте фолксваген маниаци :lol: 8).Търся нещо като семеен автомобил: здрав,комфортен и най-вече надежден автомобил с прилични екстри,вървеж и подръжка... Спрял съм се на пасат Б5 (нямам си на идея нищо от него mhihi :screwy) Но просто ми грабва окото и ми допада...
Автомобила,на който съм се спрял е ето този,поради малкият избор в града ми: http://www.mobilen.bg/11220545812332140
Екстрите и оборудването като цяло дори ме презадоволяват поне според написаното в обявата.Притеснява ме единствено това,че километрите му ми се виждат в множко,а и двигателя някак си незнам... 1.6и 101 коня звучи поне добре,но как ще върви (естествено нито искам,нито предполагам за чудеса)
Понеже не съм от най бързите рейсъри и съм свикнал да се движа с средна скорост 130/40 км. на дълъг пък с включен климатроник без много зор,та дали на пасата ще му е по силите и го подценявам,въпреки другите му черти които му харесвам 8).Като поведение и вървеж какво мога да очаквам,естествено настъпвам много рядко,но 160/70км/час да не се окажат непосилни,въобще всякакви съвети относно дали си заслужава този конкретно и въобще като цяло няма да са излишни.. колкото повече,толкова по-добре! :|
Съжелявам за това че :търсачкаа ,но времето ме притиска и нямам никакво време да търся затова моля помагайте пък дай боже на някоя збирка и ще почерпя ако се усъществи покупката ми :drunk !!!
Благодаря предварително,моля съдействайте... :обичам ви 8) :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Спешнен съвет Пасат Б5

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 26 авг 2009 16:11

Чети тук.
И се откажи от това недоразумение.
Погледни във секцията Обяви » Продава » Автомобили какво можеш да купиш за тези пари, а то всичко ще е по-добро. mhihi

P.S. 1.6i на B5 е само 8 клапана. :041:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 26 авг 2009 17:30

speedemon написа:...Автомобила,на който съм се спрял е ето този,поради малкият избор в града ми: http://www.mobilen.bg/11220545812332140 ...

Разходи се малко и в другите градове. Ще ихарчиш едни 100-200лв бензин, но ще имаш по-голям избор.

speedemon написа:...Притеснява ме единствено това,че километрите му ми се виждат в множко ...

Ако бяха 168000 по-спокоен ли щеше да бъдеш? 209к км не са нищо за тази кола, та тя си е в силата (ако е добре поддържана естествено) :)

speedemon написа:... Понеже не съм от най бързите рейсъри и съм свикнал да се движа с средна скорост 130/40 км. на дълъг пък с включен климатроник ....

Наясно ли си с понятието "средна скорост"? 130/40 км/ч средна скорост с тази кола можеш да постигнеш само на магистрала и то като поддържаш постоянно скорост от 170+ км/ч.

Мотора е с много ефтина подръжка, но и възможностите му са силно ограничени. При твоят стил на каране по-добре търси по-мощен двигател.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 26 авг 2009 18:40

1.6 сякаш ми се вижда слабичък за това купе.няма да можеш да изпреварваш бързо , иначе скоростта ще си я държи .по добре си вземи 1.8 125 коня или дизел 1.9 тди 110 коня да речем . успех в избора

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 26 авг 2009 18:44

За тези пари можеш да се оглеждаш и за дизелов пасат. Това 1.6... :banghead:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 27 авг 2009 9:47

Много е слабичък, по-добре някое по-мощно дизелче и ще ти е екстра, този е много много слаб :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 27 авг 2009 12:09

Доста ми се виждат парите за такъв двигател, а и като цяло за самия пасат.
Поразгледай преди да се даваш толкова пари :)

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Чет 27 авг 2009 12:47

А този как ви се вижда,по близка алтернатива като град ми е:
http://www.mobilen.bg/11242714596368662 С тва 1.8турбо мисля че ще ми смогне по каране,но колко гори?и капризен ли е като цяло... 8) :?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 27 авг 2009 13:26

speedemon написа:А този как ви се вижда,по близка алтернатива като град ми е:
http://www.mobilen.bg/11242714596368662 С тва 1.8турбо мисля че ще ми смогне по каране,но колко гори?и капризен ли е като цяло... 8) :?

Ми колега, този пасат отдавна се върти в мобиле, на мен ми се вижда абсурдно твърдението че голяма кола за преходи е минала 160 000км за 11 години, но кой знае може да си струва, даже от 250 000 да е върната пак си струва ;) Колкото до разхода при еднакви условия в нашия град 1,6 мотора дава 10/100, а този мотор към 13/100. Това е лятото да подчертая, зимата не си знаят разхода особено в Търново дето все си на баир и няма къде да се засилиш. Поне единия върви ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 авг 2009 13:42

Карал съм и двата на B5.
1.6 гори колкото 1.8Т, а го няма никакъв.
Но, трябва да имаш предвид, че 1.8Т изобщо не е икономичен двигател. 14/100 от средностатистически, та до минимално число се мотае според притежатели (и аз в това число).
Естествено, зависи от поведение на каране.
Но, дори и да не го караш агресивно (целиш икономично каране), пак 1.8Т е по-добрият избор, защото имаш сила, всеки момент, когато я поискаш. 1.6 я няма, дори и да я искаш.

Ако финансовите ти възможности са ограничени и в дългосрочен план, помисли за дизела. Определено!
Защото, визирайки и цитираната от теб втора обява, не знаеш на автомобил в какво състояние ще попаднеш.
Едно ще кажа: хората бягат от "правени" (тунинговани) автомобили - такива се продават много трудно.
Едно - заради специфичен вкус, второ - много вероятно да му е взето здравето вече. Иначе, не би имало смисъл да се продава, нали? :041:

Ето ти няколко примера за обяви от форума:

С тези обяви, малко или много, по-достоверно можеш да провериш историята на колата, а и да получиш конкретно мнение от по-запознати със случая колеги.

Успех и късмет! :да:

P.S. Нали си си планирал още 1000 - 2000 лева за първично обслужване след покупката? :D

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Чет 27 авг 2009 15:04

Въпреки всичко мисля да отскоча до Плевен,поради по-големия избор,защото гледам в мобилето доста пасати,та и други автомобили от там... Определено друг,който ми хареса като изпълнение е ето този: http://www.mobilen.bg/11250435629363380 (малко прехвален ми се струва),но като цяло ме радва та ще разгледам,но се чудя къде мога да отида на диагностика да видя има ли проблеми (За в Плевен става въпрос), а между 1.8турбо и този 2.3VR5 наистина ли 2-рия е толкова добър :roll: :wink:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 авг 2009 15:37

Преимущество на 2.3VR5 в конкретния случай аз виждам само в това, че е 4х4.
Иначе, 5-акът гори повече и от 1.8Т. А почти нищо повече не можеш да извадиш от него, ако някога те споходят такива амбиции.
По-лесно (и рентабилно) можеш да ъпгрейднеш 1.8Т, отколкото този.
Поддръжката като цифри на 2.3VR5 не ми е известна...

P.S. Toлкова глупости в една обява, а и толкова неграмотно написана, отдавна не бях виждал... :010:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 28 авг 2009 8:03

Тва дето е написал за разхода на гориво спокойно можеш да го пропуснеш :lol: Иначе обявата наистина кърти плочки със стил :063:

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Пет 28 авг 2009 14:58

Да попитам помеждо другото ми направи впечетление,че на доста от обявите пише дадения пасат със ESP но не виждам бутон никъде на основната конзола,а в други модели пасат има? Дали просто е така самия Б5 модел или есп-то е фантазия? :lol:

Междо другото харесах един сив пасат 1.9 тди + чип (130hp)Какво ви се струва като вървеж,подръжка,разход.. и най вече зимана,щото дизел не съм карал :lol: 8)
Благодаря предварително

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 28 авг 2009 20:55

есп доколкото знам имат помпа дюзите 115 коня дето са,за б5 говоря.те са и със 6 скорости.
скачай смело на дизела ще останеш доволен . бе покарай първо и виж как е :) и аз не бях карал до преди да си купя моя но вече съм фен на дизела и предполагам бензинова кола няма да си купя повече.
поддръжката е като на всяка кола , иска си своето . най важно е като се обади нещо да се прави като за начало си сметни около 1000 лева за обслужване .относно вървежа - много добре е :) аз съм с чип и на втора като дам газ есп-то яко свети - демек мъчи се да върти гуми ама есп-то я спира .бе покарай и си реши . разхода - при мен ( 1.9 пд ) средно ми гори 6.5-7 макс , като карам 50/50 градско/извънградско при нормалко каране и тук таме бързо . като тръгна на дълъг път на климатик пада на 6 при скорост 130 средна. доколкото съм чувал 110 кончевите пасати горяли още по малко от помпа дюзите. за зимата незнам какво точно се притесняваш ? дали ще пали или какво ? акумулатора ако е ок няма да имаш проблеми

Върни се в “Passat”