Съединител-отказ?

Техническа и сервизна информация за Passat
пьтди
Автомобил:
Двигател:

Съединител-отказ?

Мнениеот пьтди » Вто 11 авг 2009 20:34

Здравейте, колеги, собственици на най-хубавата (според мен) марка автомобил. От 4 месеца и аз мога да се похваля като собственик на Vw Passat B4 (3A), това след справка във форума за модела! 11 000 км карам без абсолютно никакви проблеми, но днес се случи нещо което ме озадачи?!? Натискам съединителя и той някак си много лек беше, не ми оказа никакво съпротивление при натискането, и не можах да вкарам нито една скорос, освен товакато си махнах крака от него той не се върна догоре, а само до някъде и трябваше да го повдигам аз, изключих двигателя, вкарах на първа скорост, запалих и уж ще тръгвам и пак той не може да отлепи, криво-ляво потеглям малко като пак аз си го вдигам до край, но оттам на сетне няма мърдане-натискам педала до долу и не мога посмъртно да вкарам втора скорост, все едно нямам съединител изобщо! Веднага проверих за спирачна течност, долях догоре, помпих помпих известно време и тръгнах за малко около 500-600м и пак същото! отворих да погледна пак спирачната течност дали не ми изтича, но си беше на същото ниво? Ако някой е имал подобен проблем ще бъда много благодарен ако сподели разрешението му с мен! Преди това имах лада, т.е. цял живот откакто имам шофьорска книжка (почти 6 години вече) и се оакза горна помпа на съединителя, но тук нищо не разбирам! Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Съединител-отказ?

Мнениеот Pav3l » Вто 11 авг 2009 21:17

Всъщност и тук системата е на същия принцип, с тази разлика, че се случва много по-рядко отколкото на Лада-та. Просто при теб е малшанс със слабост към помпи на съединителя... (шегувам се, разбира се)
Най-вероятно е да е горната помпа, а може би и запушване по тръбите надолу, но е малко вероятно...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 11 авг 2009 22:14

Ако ти се е случило изведнъж има вариант да се е скършила вилката на съединителя!Дано само помпа да се е скапала!

пьтди
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот пьтди » Вто 11 авг 2009 22:39

Благодаря ви, колеги! Честно да ви кажа питам защото утре ще отида да кажа възможните проблеми на "майстора" на когото оставих колата, защото определено не приличаше на човек който имс идея какво може да е, но шанс.... точно до тях вече блокирах напълно! Още веднъж ви благодаря за светкавичното отреагиране и съветите и понеже съм лаик в областта ще попитам-няма ли някакви признаци, че е горната помпа (това с вилката ми звучи зловещо, по-скоро доста олекващо за джоba} погледнах за някакви течове на течност но нямаще, както и да е, да не ви занимавам с глупости, надявам се ще се разбере! и последен въпрос-по принцип са евтини частите за нашите коли, но се притеснявам да не бъда "обут" от въпросния майстор, така че бихте ли ми казали ориентировъчни цени на предполагаемия ремонт и части! лека вечер и всичко добро, като се разреши проблема ще споделя как!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 11 авг 2009 22:42

По далечни спомени от форума- горна помпа 'Меттели' излиза някъде около 100 лева.
Хората се хвалят, че от година - две са с такива и си държат ;)

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 12 авг 2009 6:40

почти винаги като смениш горната помпа и се оказва, че е била долната.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 12 авг 2009 8:25

spam За това аз първо си взех долна, ама още не съм я сменил, че няма кой да помпи, за да се обезвъздуши! mhihi mhihi
Симптомите са- бавно отделяне на съединителя и прихъркване на скорости, при опит за бързата им смяна.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 12 авг 2009 10:38

spam За това аз първо си взех долна, ама още не съм я сменил, че няма кой да помпи, за да се обезвъздуши!

оффтопик : ми защо не се обаждаш бря !Аз си направих едно клапанче - хладилно с маркучлета - боцваш на иглата, помпиш 10 пъти доливайки и си тръгваш доволен :) отне ми около 5 мин като 2 от тях си търсих забутаната гумена капачка от иглата за обезвъздушаване :dummy:
сега по темата: те тези устройства обичат да отказват внезапно . При мен жената влиза сутринта, натиска съединителя и както казваш - няма никой , остава до пода ! оказа се обаче , че долната помпа се е изляла в съединителя и я смених с някаква GPN или каквото беше - италианска , за 65 лева .... и си пее...

пьтди
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот пьтди » Съб 22 авг 2009 20:43

Здравейте, отново колеги! Бях обещал, че ще ви пиша как съм си разрешил проблема и сега го правя! Най-странното е че още не съм и това ми създава огромни главоболия.... Веднага щом се получи така със съединителя закупих чисто нова горна помпа за 110 лв (направо сърцето ме заболя предвид сътоянието на портфейла в момента), но няма как... Майсторът ми я смени, и всичко е ок! Да,да,ама не! След точно 25 км изминати като имаше около ден престой колата се получи същия проблем-хлътва до долу и не се връща като не мога да включа никоя от скоростите! Дойде пак тоя въпросния майстор и го обезвъздуши, което всъщност изобщо не е философия-с едно ключе десетка отвива гайчицата малко и помпи и после затяга, ок-тръгнах и след някой друг километър около 10-15 пак същото, изтеглиха ме вече до друг сервиз и там ми направиха доста по-различно обезвъздушаване и ок, изкарах 150 км така и пак хлътна до долу и нямам скорости и това на оживено кръстовище във Варна, не ме питайте какво ми беше и колко псувни сигурно отнесох... Почнах да го обезвъздушавам ужким и аз, развих си гайката, махнах там една тапичка, помпих ли помпих с ръка и нищооо, накрая идваха да ме теглят 150 км за да се прибера поне, а това да те теглят из варна и после по магистралата си е меко казано приключение! И сега ви пиатм колеги-на какво да му се не види се дължи всичко това! Първото за което се сетих беше просто лош късмет, ама като се замислих логично се чудя между фалшива горна помпа, въпреки че е чисто нова, калпаво поставяне на помпата,вследствие на калпав майстор и най-вече на идеята че отнякъде смуче въздух ако изобщо това с обезвъздушаването мога да го приема на доверие от тези майстори! Според вас на какво се дължи това, ако влиза въздух това би трябвало да значи че и спирачките ми не са наред понеже гледам маркуча на помпата влиза в казанчето за спирачна течност? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем за да ми каже какво евентуална да насоча следващия майстор или сам да се опитам да се справя! Иначе колата си ми е супер, голяма си ми е страст, ама големи главоболия се получиха... Благодаря ви предварително защото знам че в този форум тайни за тази марка автомобили няма

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 23 авг 2009 12:12

Аъъъ... колега, нали казанчето за спирачната течност ти е пълно до маркировката?

пьтди
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот пьтди » Нед 23 авг 2009 15:53

абсолютно догоре, постоянно доливах, но уви.... и най-интересното е че не губи спирачна течност изобщо! Не знам, идея си нямам какво става?!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 23 авг 2009 16:13

radotom написа:Аъъъ... колега, нали казанчето за спирачната течност ти е пълно до маркировката?

И да добавя, щуцера за обезвъздушаване е завит по време на помпането!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 01 сеп 2009 14:25

На мен вчера ми се случи същия проблем с Б4-ка :| . Натискам веднъж за първа - добре , но педала отмеква , включвам и втора :) аха-аха-а :) за трета няма никой . В движение с ръка дърпам педала защото той пада "на дъното" , едва се прибрах . Горна помпа , 100% според мен . Нямам теч . Цената в Русе е 108 лв.

Потребителски аватар
puman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puman » Вто 01 сеп 2009 19:16

Колеги искам и аз да споделя моето премеждие. Както на колегата от Шумен и на мен ми падна педала на съединителя, с обезвъздушаване изкарвах няколко километра и пак пада. Купих си чисто нова помпа (марка Rodeo мисля, че беше). С нея изкарах една седмица и пак същата работа. Рекламирах я в магазина, но не ми я вземаха, защото съм си я сменял сам, а не в техния сервиз и според тях помпата била здрава и трябвало да сменя долната. След това си смених горната помпа с втора употреба и сега си карам без проблеми. Така, че внимавайте за ментета!!!

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Сря 02 сеп 2009 8:45

Тази помпа не подлежи ли на ремонт ? Ако не е надран цилиндъра и няма язви от корозия неможе ли да се мине с нови гумички :?:

Върни се в “Passat”