въпрос за бензинова помпа б3

Техническа и сервизна информация за Passat
gopeto
Автомобил:
Двигател:

въпрос за бензинова помпа б3

Мнениеот gopeto » Съб 22 авг 2009 22:30

питането ми е следното,може ли да сложа на моя паско 1.8 90к.с. рп обикновена механична бенз. помпаколата върви от както съ я взел само на газ и така две години.мои колега има джета същия мотор и е с такава помпа а пък и на моя гледам че има капаче на блока долу където е неговата помпа.та акоя сложа дали ще работи колата с нея или трябва да сменям и карба, и дали има гърбица вътре на вала да я задвижва :roll: .благодаря предварително и не се смейте много :lol: за питането

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: въпрос за бензинова помпа б3

Мнениеот velinsl » Сря 26 авг 2009 9:33

Не е проблем - стига да осигурява неолходимия дебит(т.е. да е за 1,8 или 1,6 - какъвто ти е двигателя).

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 26 авг 2009 19:26

Първо колата ти не точно с карб, а с един вид електронен такъв... После - не ми се вярва механичната помпа да успее да осигури 1.2 бара налягане, колкото е нужно на Моноинжекциона. Всъщност механичните помпи за 1.8 и 1.6 са еднакви. Тоя мотор, на Джетата, не е точно като твоя - разликата е точно там, че нейния е с карбуратор, а твоя с Моноинжекцион.
Абе какво ти обяснявам - като искаш купи една помпа за 30-на лева и пробвай.

gopeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gopeto » Сря 26 авг 2009 20:10

такааа колеги май не съм се изразил правилно,моята е моно и мисълта ми беше дали трябва да сменя само карба и помпата или има и други джаджи там разни по компа или по ел инсталацията :roll: .а относно джетата на колегата аз не съм сигурен ,че е моно но той казва,че е.а как да разбера дали е обикновен карбуратор или моно тая джета та да си направа и аз паско като нея щото си е друго на бензин ако ще да е с обикновен карбуратор :)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 26 авг 2009 21:33

Ами най-лесно е да си сложиш стандартна електрическа помпа, обаче цифрата и не е за пренебрегване...
Иначе - ако механичната успее да го долара откъм налягане, не би трябвало да е проблем, щото ел.помпата си работи постоянно, само дето пръска за кратко и на контакт. Като модификация мисля, че ще се наложи да елиминираш помпата в резервоара и да пуснеш една сонда към маркуча...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 26 авг 2009 21:35

Ами ако двигателя ти е моноинжекция за целта трябва да смениш моноблока с карбуратор.Понеже помпата за моното осигурява към 2 бара налягане и голям дебит а помпата за карбуратор осигурява налягане от около 0.3 до най-много 1 бар...което е твърде ниско за моното.Отделно,че карбуратора има казанче,което се налива с бензин и се поддържа пълно и при рязко подаване на газ от него се налива в двигателя определеното количество...а при моното се разчика на дебита на помпата.
Съответно ако решиш да го преправиш ще трябва доста да си поиграеш понеже трябва да садиш карбуратор.
Мисля,че е много по-лесно и ефтино да видиш какъв точно е проблема на твоята кола на бензин и да си я оправиш.Най-много да се наложи да трябва да си купиш една помпа ама не е кой знае колко скъпа..иначе трябва да си купиш пак помпа,карбуратор,един куп преправки и т.н.
Успех!

gopeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gopeto » Нед 30 авг 2009 14:34

така така горе долу схванах кво трябва да направя,ще пробвам и ще пиша за резултата :063:

Върни се в “Passat”