Добър ден !
Колата ми не работи добре на бензин и мисля, че причината е в бензиновата помпа понеже от доста време не бях карал на бензин, а само на газ и предполагам, че помпата се е прецакала. Та молбата ми е да ми каже някой който е сменял помпа на пасат Б3 91 година, карбуратор, къде точно се намира тя, за да я извадя и да я огледам и сменя евентуално. Благодаря предварително !

бензинова помпа !
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: бензинова помпа !
Аз имам Б3, само че 1.6 моно инжекция и помпата е в резервоара. Предполагам, че и твоята е там, но ако ми кажеш точно какъв двигател е ще мога да ти кажа точно.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Понеже станаха 1500 теми за помпи. Мога ли да предложа на всички с АГУ-та да измислят с газаджийте им някакъв байпас и помпата да не се гаси и да поразвърта малко гориво около нея (да засмуква бензин от резервоара и после да го връща обратно), а като се мине да се кара на бензин байпасната система да се затваря и помпата да си работи да захранва двигателя. Също така и да не се забравя, че трябва в резервоара да има поне 20 литра гориво (мое мнение), защото точно то се използва за охлаждане на помпата.
Иначе на Пасат 94 1.8 ABS мотор е като при колегата в резервоара.
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
Само че на карбуратора помпата може и да е отпред.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
колега дай кода на мотора за да улесниш колегите,че така всички гадаят 

- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип ако майстора ти е направил уредбата както трябва принципа описан от колегата за охлаждането на помпата и т.н. е така-поне при мен е точно така направено. При карбураторите обаче ми се струва, че схемата е друга. А за кода на мотора- ако го дадеш веднага ще ти проверя в програмата и ще ти кажа със сигурност, и ще мога да ти дам и цена.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
vinetu написа:Мисля, че това е кодът на мотора: WVWZZZ31ZMB098970
не, това е номера на рамата.номера на двигателя е две или три букви и след това цифри.
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Странно-дава ми че тая рама не е вярна и от там, ми вади само кои модел е колата, а не с кой двигател е, а точно това ми трябва... Дай само кода на мотора не рамата-както е казал колегата от предния пост те са 2 или 3 букви...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
dancing_niki написа:Понеже станаха 1500 теми за помпи. Мога ли да предложа на всички с АГУ-та да измислят с газаджийте им някакъв байпас и помпата да не се гаси и да поразвърта малко гориво около нея (да засмуква бензин от резервоара и после да го връща обратно), а като се мине да се кара на бензин байпасната система да се затваря и помпата да си работи да захранва двигателя. Също така и да не се забравя, че трябва в резервоара да има поне 20 литра гориво (мое мнение), защото точно то се използва за охлаждане на помпата.
За постигане на този ефект Колега, е достатъчно помпата да не се изключва при работа на Газ!В този случай помпата засмуква гориво от резервоара,доставя го до двигателя(инжектора/и) и ако те не се отварят(при работа на Газ те не трябва да се отварят

Номерът на двигателя е EZ881650. Може ли по този номер да се каже колко кубика ми е двигателя 1.6 или 1.8 ?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
pas1.8mi написа:За постигане на този ефект Колега, е достатъчно помпата да не се изключва при работа на Газ!В този случай помпата засмуква гориво от резервоара,доставя го до двигателя(инжектора/и) и ако те не се отварят(при работа на Газ те не трябва да се отварят) горивото се връща в резервоара през регулатора за налягане на горивото!Постоянно си циркулира гориво! Допълнителен байпас не е нужен
Е точно този сценарии не ми беше минавал през акъла, но звучи логично

Благодаря колега!
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
приятелю аз съм с 1,3 двигател но мисля че проблемът ти не е в помпата а по скоро в самия карбуратор
ти пробвал ли си да откачиш маркучето дето ти влиза в карбуратора и да завартиш на стартер да видиш дали ти царка бенз помпата
между другото тя би трябвало да си църка дори и когато си на газ, просто би трябвало да си имаш и трето маркуче което да връща излишното гориво към резервоара или иначе казано докато си на газ да ти връща сичкото бенз обратно. не би трябвало да има значение къде ти е помпата дали в резервоара или на вала. а има вероятност и някое от маркучетата които ти минават под купето или да се е задръстило, или просто да се е сгънало. Лично на мен ми се беше прегънало и бях откачил и след като проверих всичко друго и се бях отказал да се занимавам в един даден момент без да искам го видях
господ си знае работата
благодаря за вниманието
ти пробвал ли си да откачиш маркучето дето ти влиза в карбуратора и да завартиш на стартер да видиш дали ти царка бенз помпата
между другото тя би трябвало да си църка дори и когато си на газ, просто би трябвало да си имаш и трето маркуче което да връща излишното гориво към резервоара или иначе казано докато си на газ да ти връща сичкото бенз обратно. не би трябвало да има значение къде ти е помпата дали в резервоара или на вала. а има вероятност и някое от маркучетата които ти минават под купето или да се е задръстило, или просто да се е сгънало. Лично на мен ми се беше прегънало и бях откачил и след като проверих всичко друго и се бях отказал да се занимавам в един даден момент без да искам го видях
господ си знае работата
благодаря за вниманието

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ами то това май са двете школи (или модни течения) при газаджиите.
Едните не спират помпата с обяснението бензина да си охлажда дюзите и да не се затлачва помпата, а другите я спират, с обяснението да не се хабяла.

Едните не спират помпата с обяснението бензина да си охлажда дюзите и да не се затлачва помпата, а другите я спират, с обяснението да не се хабяла.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Ами то това май са двете школи (или модни течения) при газаджиите.![]()
Така е Радо, и тези, които са послушали второто "модно течение" и не са я спряли, след първото изгаряне и съответна подмяна стават почитатели на първото "модно течение" и си я спират при работа на газ. Работата на помпата при всяко палене е предостатъчна тя да не клеяса.