Почистване на фарове отвътре

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Почистване на фарове отвътре

Мнениеот КаруЦаря » Сря 26 юли 2006 12:24

Вижте сега проблема: От както съм купил колата (35000 км. пробег) не съм имал едни капаци на фаровете отзад , който са гумени и запушват фаровете. Това изобщо не съм го забелязал в началото а и нямаше да го забележа. Обаче фаровете видимо станаха мръсни отвътре и като ги видя един монтъор веднага каза какво липсва. Аз веднага отидах до Юнито и си купих тея гумени капаци ( 30 кинта за четирите ), обаче остава проблема как да почистя мръсотията отвътре.
Дадоха ми съвет фаровете да бъдат размонтирани, да се напълнят с вода и да се измият, да се подсушат и това било. Какво мислите дали така става или има и по лесен начин :?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 26 юли 2006 13:34

Занчи мойте ги оправи Vaskoto 1. За окола 1 час ги свали махна стъклата, изми ги с препарат, намаза със силикон и отово ги монтира. После ги полира и станаха като нови. Данни за него има в раздел сервизи или му прати лично.

едит: ваското не ги праи тия работи. за по специални хора, веднъж в годината на техен риск-да, ама това не си го причинявам...
vaskoto1

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 26 юли 2006 13:40

Отвън може ли да се полират? Че единия ми е надран :roll:

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Чет 27 юли 2006 0:30

Не прави грешката да се опитваш да чистиш рефлекторите аз опитах и на места падна огледалното покритие сега се чудя дали някаде правят това покритие на рефлекторите?.Преди време си купих шпрей който уж правел огледална повърхност пробвах го (но не върху рефлекторите)Баба ми прави по гладка повърхност върху кюнците с бронз за левче отколкото аз успях да направя с този шпрей за 10 лева.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 27 юли 2006 3:16

paradiselost написа:Не прави грешката да се опитваш да чистиш рефлекторите аз опитах и на места падна огледалното покритие сега се чудя дали някаде правят това покритие на рефлекторите?.Преди време си купих шпрей който уж правел огледална повърхност пробвах го (но не върху рефлекторите)Баба ми прави по гладка повърхност върху кюнците с бронз за левче отколкото аз успях да направя с този шпрей за 10 лева.

Един приятел имаше подобен на твоя проблем. Отидохме до едно рекламно ателие, купихме огледално фолио, облепихме старателно от вътре рефлектора, сложихме стъклото и заспа. Даже отвън погледнато не си личеше, че е правено нещо. А за светенето-просто перфектно.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 27 юли 2006 7:37

Значи има си технология за миене на рефлекторите. Естествено, че ще падне покритието ако незнаеш как и с какво да го миеш.

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Чет 27 юли 2006 15:03

А някаде "боядисват" ли рефлектори ,оправят ли огледалната повърхност?

razornyo
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на фарове отвътре

Мнениеот razornyo » Сря 02 сеп 2009 0:32

Поредния доволен от Ваското1 :bowdown (реших да не поствам нова тема, а да ъпна добре забравена стара)

Имах подобен проблем на моя Пасат 5.5 като колегата `КаруЦаря` по-горе, но фаровете в далеч по-зле състояние - без капаци, спукан кулер пръскащ сажди в едния фар, спукана мека връзка пръскаща сажди в другия фар ... абе ужас. Бях сложил и ксенон, но ефект никакъв. Уж трябва да свети бяло (ксенон 6000 к), а то едва мъждука зеленикаво и вчера Васко ми върна зрението при шофиране. :applause:

Операцията по почистването на фаровете продължи дълго, около 5-6 часа (но както казват хората - хубавите неща бавно стават) ... ама то голяма хамалогия -> демонтаж на почти цялата предница, разглобяване на фара плюс разлепване на капака, цяластно почистване на фаровете, полиране, щлайфане, лепена на капака със силикон, а после айде сглобявай обратно, и на края настройка на фаровете. Ефекта беше поразаващ, просто чисто нови фарове :banana Купих си и тапи за да не станат същите и сега вече мога да шофирам и нощем :wink:

Благодарско Васе още веднъж. :bowdown

Върни се в “Passat”