Б5 98 1,8 АРТ ЕРС светна колата угасна на пътя и край...
Б5 98 1,8 АРТ ЕРС светна колата угасна на пътя и край...
Колеги помагайте както си карах пасата 99г 1.8Т АРU мотор,с електронна газ е. Изпиука и светна в жълто ЕРС. Колата угасна и само леко припалва,сега вече дори и не пали. От педала за газта не се влияе. Даввайте мнения и акъли 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги помагайте ЕРС светна колата огасна на пътя и край...
Провери какви грешки имаш с VAG-COM-a.След това пиши тука какво е обадило и може да помогнем.Така само на боб може да се гадае.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Май някой ще прави адаптация на дросел-клапа! 

ако е само това, добре! Да речем че я оправим само с това, да ли някой път пак няма да ме остави на пътя. Сега за щастие бях почти до вкъщи, но другия път.... знам ли. Ако се наложи да сменям дросел-клапа,нова ли да вземам или втора ръка. Някой да има идея за цените??? 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
а дали чуваш бензиновата помпа?
честно казано,не обърнах внимание, но имаше 2-3 опита в който запали, изгасна лампата, изфорсирваше се, но после пак светва и угасва..после палеше държи си нормални обороти,но не реагира на педала на газта.... много странна работа
колега имаме мерцедес е класа в семейството и ми даваше EPC грешка и забиваше муцуната за момент.отидох на диагностика и ми каза,че това се el.power control такаава е грешката ,и била свързана с потенциометъра,който определя колко е натиснат педала и дава тази информация на ЕКУ-то,защото жилото на педала ми стига до този потенциометър.
така че предполагам може да е аналогичен при теб проблема щом не отразява натискането на педала въобще
така че предполагам може да е аналогичен при теб проблема щом не отразява натискането на педала въобще

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
kr1s0 написа:колега имаме мерцедес е класа в семейството и ми даваше EPC грешка и забиваше муцуната за момент.отидох на диагностика и ми каза,че това се el.power control такаава е грешката ,и била свързана с потенциометъра,който определя колко е натиснат педала и дава тази информация на ЕКУ-то,защото жилото на педала ми стига до този потенциометър.
http://en.wikipedia.org/wiki/Throttle_position_sensor
TPS SENSOR
ясно ми е това колега и при моята кола го имам и си имам ядове с него
,просто описах аналогичния проблем при нас.друг е въпроса ,че нашата кола е ЦДИ ,заради това потенциометъра е там.тук потенциометъра е тпс да 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е именно, де!
Това е дросел клапата.
Само дето при колегата не е с жило, а стъпково моторче.
И май ще иска адаптация.
Не тази, миналата нова година ми се обади едно приятелче - брат му си беше купил В5 с 1.8Т мотор, но не знам кода.
Точно същите симптоми.
Адаптация на дросела (с любезното телефонно съдействие на kombito-tdi
) и колата заспа!
След 3 дни приятелчето се обади да се оплаче, че колата прекъсвала!
-Кога прекъсва?
-Ми на трета, като подмине оборотомера средата на червената зона!

Това е дросел клапата.
Само дето при колегата не е с жило, а стъпково моторче.
И май ще иска адаптация.
Не тази, миналата нова година ми се обади едно приятелче - брат му си беше купил В5 с 1.8Т мотор, но не знам кода.
Точно същите симптоми.
Адаптация на дросела (с любезното телефонно съдействие на kombito-tdi

След 3 дни приятелчето се обади да се оплаче, че колата прекъсвала!
-Кога прекъсва?
-Ми на трета, като подмине оборотомера средата на червената зона!

Еххххх ако мина и аз само с една адаптация ще е перфектно, но иначе побързах да проверя колко левчета е комплект дроселова клапа на Hoffer в Евро-07 и ми казаха 416лв. После поогледах снимката на клапата в сайта им, и ме притеснява едно, тази на снимката беше с жило, а моята е електронна т.е. със степ моторче и си мисля да не би моята да излезе няква по скъпа,че много доверие на продавачите им нямам, или за което, силно се НАДЯВАМ
снимката да е примерна.... иначе с едни 30% отстъпка, ще легне на 290лв. А един приятел ми казваше че преди 3 години е взел за неговото кола Дросел клапа,на поло 1,4MPI 2003г за скромните 1300лв и аз направо изпаднах в истерия.... 

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Re: Б5 98 1,8 АРТ ЕРС светна колата угасна на пътя и край...
Нещо такова ли ще ти трябва?
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=e ... m270.l1313
-
- Автомобил:
- Двигател:
Излязоха доста грешки и по точно 17987 незнам за кое точно от дросела е,първоначално не се чистеше,но след няколко опита,се изчисти. Зададохме нови настройки, колата се оправи,по късно пак тествахме и не излезе отново тази грешка. Човека който ми я оправи каза че щом веднъж е станало така,е пътник. И така 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
zloby3400 написа:Нещо такова ли ще ти трябва?
Не това, а това му трябва: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=t ... m270.l1313