повредена скоростна кутия DSG на Passat 2.0tdi
-
- Автомобил:
- Двигател:
повредена скоростна кутия DSG на Passat 2.0tdi
Колеги,повреди ми се автоматика на наи-неподходящото място в Европа-Дания
.Хората ми искат 5000 евро за втора употреба кутия или 7000 за нова.Някои запознат ли е със цените в България и дали си струва да търся начин да прибера колата или да я оправям на място?

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: повредена скоростна кутия DSG на Passat 2.0tdi
е квай тас цена бе тя втора ръка почти колкото нова тес май не са чували правилото на моргаджията -50%

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Кутията подлежи на ремонт. Да не говорим, че това е обикновенна механична скоростна кутия с два входа (за четните и нечетните предавки)от съответно монтираните й на входа два съединителя и хидроелектронно управление. Доста по-проста е от стандартна хидроавтоматична скоростна кутия. Общо взето "автоматика" представлява 4 обикновенни хидроцилиндъра, 6 клапана, електрическа хидропомпа и едно ECU. Има и няколко датчика за реалното положение на превключващите вилки. http://www.youtube.com/watch?v=WVWP7TYhP0c
Едва ли повредата е сериозна.
Повечето "майстори" като чуят автоматик и
, но нещата седят по съвсем друг начин. Лично съм оправил вече няколко автоматика идващи от "майстори" включително и селеспееди на алфа, която кутия е първородника на DSG-то. РЕМОНТИРАЙ.
Дай малко повече инфо за повредата ти ?
ПП :От тук , за 5000 EUR можеш да си купиш почти 10 кутии, но за мен дори и тази сума не е оправдана.
http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-MK5-2-0-G ... 286.c0.m14
Едва ли повредата е сериозна.
Повечето "майстори" като чуят автоматик и

Дай малко повече инфо за повредата ти ?
ПП :От тук , за 5000 EUR можеш да си купиш почти 10 кутии, но за мен дори и тази сума не е оправдана.

http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-MK5-2-0-G ... 286.c0.m14
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично почти не разбирам от механика,само карам и когато трябва да обслужвам колата го правя,появи се едно тракане на свободна и само на 800 оборота,при леко подаване на газ изчезва.чуствах го отпреде под мотора.Започна да предърпва когато минава от ниски към високи предавки,предположих че е съиденител,но мислех да го оправя на влизане в Германия за да спестя.После както си карам на магистралата нещо издрънча отдолу,и се разхвърчаха малки пърченца.Това се случи с автомобила.После я дотътрих до Фолсваген там я погледнаха и ми казаха,че е счупена тази част която стои между мотора и ск.кутия(това разбрах на англииски)и ми поиска 2500евро за смяна,след един час ми се обадди и каза,че и скоростната кутия е заминала и т.н....,аз потърсих колесар от БГ и другата сряда ще доидат да ме приберат.Иначе брат ми е намерил 2 кутии за по 2500 и 2800 лева.Незнам дали е по-удачно да я правя или да я сменя.Благодаря за вниманието 

- Dobromirski
- Контакти:
Хммм, по описаното до тук , нещата клонят към демпферен (двумасов ) маховик. Към него са закрепени и двата съединителя. Ако маховика ти е сдал багажа, той НЕ върви с кутията. Двата съединителя обаче би трябвало да са в комплект със нея. Като купуваш кутия задължително попитай дали съединителите и маховика са в комплекта. Възможно е да си скъсал и някой от входящите валове на кутията , но мен лично ме съмнява да се е стигнало до там. Така и така си се ориентирал към нова кутия, и смяна в БГ, така че първо свали , разглоби и после купувай !
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок,благодаря много за вниманието.Така, до колкото се итересувах маховик и съиденител са около 2000лева,ако са в комплект към кутията-добре,ако не цената отива на 2000+2500 за кутия.Имам нужда от съвет - в случаи,че не намеря комплектована кутия с маховик и съидинител,какво да правя,да се опитам да ремонтирам старата или да взема втора употреба?И още нещо ,как мога да съм сигурен,че ако купя кутия по ebay ще е здрава,там цената е много добра на линка който ми изпрати,но не е ли по добре да я взема от БГ,поне ще имам възможност да отида с майстор и той да си каже мнението 

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега маьовика много преди това ти е бил здал багажа трябвало е да го смениш на време като си го 4ул пък и преполагам 4е ти е тресеяло в колата то е като консуматив на около 100000-150000км, може би сега маьовика е пробил и корпуса на кутията и ве4е нямя спасение трябва да сменяш и нея ина4е щеще да се разминеш само са маьовика за около 1400лв.по-добре вземи от бг някоя за тези пари и си караи ако нещо и има ще я подменят
ако нямаш пробоина сменяш само маьовика и си готов
дано да имаш късмет маьовика си е отделно и се сменя като на колите с ръ4ни скорости цената е около 1400лв.и според мен разглоби и виж за какво става въпрос.ако питаш мен намери кординатите на колегата ifidik от варна или му пиши на ли4ни тои има опит със смяната 

- Dobromirski
- Контакти:
Казах ти - докарай колата в БГ, свали кутията и нащракай няколко снимки и ги пусни тук да им се посмеем
. Това в кръга на майтапа, хем , че знам, че не ти е до шеги. Спокойно и аз бях тръгнал на ски, но правих скоростна кутия(макар и ръчна)има и тема във форума, и знам , че не е никак приятно. Дори и да са се разхвърчали пружините на маховика и да си спукал корпуса на кутията, той е от Халумин
и в областта на кожуха се заварява, това хич не трябва да те притеснява. По-лошо ще е , ако си скъсал входящ вал (там вече е ХВГ повърхностно закалена на ТВЧ), но както ти казах - малко вероятно.
Хайде очаквам снимки, ще помагам с каквото мога.

Хайде очаквам снимки, ще помагам с каквото мога.