Значи всичко започна преди около месец, когато Пасата взе да губи сериозно антифриз. С помощта на Vaskoto1 (10х Васко

Щастлив и доволен влизам в първия попаднал ми магазин на Симеон и си купувам въпросния фланец срещу скромната сума от 5 лв. Сменям го с цената на много .... щото там наблизо е изпарителя за газта и пречи.
Карам си така около седмица и 500-600 км и в един прекрасен момент на един светофар изпод капака избълва пара. Отварям - въпросният фланец буквално се е разпаднал. Направо не е истина.
Купувам си нов такъв от магазин на Цар Борис III. Цената - същата, обаче вече има марка - Toprun или нещо такова беше.
Познайте какво се случи след горе-долу същия прериод от време.

Фланеца разпаднат по същия начин в основата, където го хваща скобата на маркуча.
Та ако някой е изчел всичката тая мизерия - дайте акъл какъв фланец да купя и откъде.
Изключвам вариант да съм го пренатегнал, щото съм сменял много маркучи, и фланци подобни на стария пасат.
Напрежение там няма, а и няма откъде да има.
Дайте съвет, че ми се реве вече... Пак късмет, че и двата пъти бях почти спрял и то на загряла кола, та парата веднага се видя и е разминах от прегряването.