Направо съм бесен - проблем с фланец

Техническа и сервизна информация за Passat
BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Направо съм бесен - проблем с фланец

Мнениеот BatGoro » Сря 08 мар 2006 9:57

Хайде и аз да си излея мъката, че ми иде да утрепя някой :evil: :banghead:

Значи всичко започна преди около месец, когато Пасата взе да губи сериозно антифриз. С помощта на Vaskoto1 (10х Васко :respect ), диагностицирахме спукан пластмасов фланец отстрани на главата (единичния, който се намира отдясно, гледайки колата отпред).

Щастлив и доволен влизам в първия попаднал ми магазин на Симеон и си купувам въпросния фланец срещу скромната сума от 5 лв. Сменям го с цената на много .... щото там наблизо е изпарителя за газта и пречи.
Карам си така около седмица и 500-600 км и в един прекрасен момент на един светофар изпод капака избълва пара. Отварям - въпросният фланец буквално се е разпаднал. Направо не е истина.
Купувам си нов такъв от магазин на Цар Борис III. Цената - същата, обаче вече има марка - Toprun или нещо такова беше.
Познайте какво се случи след горе-долу същия прериод от време. :banghead: :censored:
Фланеца разпаднат по същия начин в основата, където го хваща скобата на маркуча.
Та ако някой е изчел всичката тая мизерия - дайте акъл какъв фланец да купя и откъде.
Изключвам вариант да съм го пренатегнал, щото съм сменял много маркучи, и фланци подобни на стария пасат.
Напрежение там няма, а и няма откъде да има.
Дайте съвет, че ми се реве вече... Пак късмет, че и двата пъти бях почти спрял и то на загряла кола, та парата веднага се видя и е разминах от прегряването.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 08 мар 2006 10:09

Първо - искрено ти съчувствам за мъката ти. Второ - след като си минал вече през Симеон и пр., защо не попиташ в Юнито. Може там да не е толкова по-скъпо.
Желая ти успех и трайно решаване на проблема.

pasatco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatco » Сря 08 мар 2006 10:24

Колкото и да е скъп си го вземи от Юнитрейд, за да забравиш за него.
От опит ти го казвам, след като смених разни тройници и други щуротии, сложих оргинални и проблемите изчезнаха.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 08 мар 2006 10:58

За двигател 1.4 АБД този фланец струваше 120лв в Юнитрейд.
Аз го взех от Ауто+ за 90лв!!! Специално на АБД двигател е със 7 щуцера... мисля, че за АБУ двигател е същия.
За другите двигатели мисля, че е по-евтин.
Успех.

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Сря 08 мар 2006 11:15

Хм, ~100лв за тая пластмаса :(.

Ама накрая може и натам да отида.
Ваското беше споменал нещо, че на по-старите двг този фланец бил метален, ще опитам да намеря такъв, или стругар да ми го направи (и за такъв вариант чух).
Ако не стане нищо, ще трябва да инвестирам, няма начин.
Благодаря за съчуствието все пак. :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 08 мар 2006 19:50

провери първо във ауто+, там цената ще е значително по малка отколкото в юнито, аз съм си купувал от там и нямам проблем.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 08 мар 2006 20:00

Преди две години взех пластмасовия фланец за Голф3 АБД за 45 лв от верига магазини Евро 07.
И още си е перфектен :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 08 мар 2006 20:05

Аз също имах подобен проблем само , че с 1,3 на Г2 и една морга спаси положението. Тези пластмаси са доста устойчиви/оригиналните/ и ментетата гърмат :evil:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 08 мар 2006 23:25

Колега, съчувствам ти по проблема, защото и аз минах през него, въпреки, че беше в по-малка степен.

Проблема го решихме с баща ми по тоя начин: направихме един такъв накрайник от алуминий като ползвахме стария за размерите, сложихме му един нов уплътнител и... това е. Вече две години карам с него и не се обадил!

Между другото -> мисля че всеки добър стругар може да ти направи такъв.

На Дизеловите ДВГ, мисля че конкретно на 1.6Д и ТД имаше такива метални накрайници заводско.

Успех!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 09 мар 2006 7:19

Мда ,и аз се сблъсках скоро с този проблем.
Оказва се че въпросните фланци редовно си сдават багажа :dontknow:
Предният го взех от Ауто+ преди моста на Захарна фабрика - 13.50лв преди около месец.След смяната
никакъв проблем около 2000км.Естествено преди два дни се наложи
смяна и на страничният - 5лв. пак от там,след смяната.. :drive (до днес без проблем)

Предполагам е ясен монтажа,има някой важни моменти,но все пак какво направих аз:

сваля се всичко що е маркуч по него(има едни ши..б..и скоби),развиват се гайките(М10 мисля),сваля се старият,Мястото се минава със ситна шкурка 800 или друга подходяща,обезмаслява се с кореселин,нанася се тънък слой силикон(подходящ е червения в малките туби),
монтира се новият фланец като се затяга докрай
и се връща половин оборот :lol: десетина минути почивка и :drive

Върни се в “Passat”