колеги,моля помогнете зумера не спира да пищи.-Оправено!!!!
колеги,моля помогнете зумера не спира да пищи.-Оправено!!!!
Здравейте колеги,помогнете да преборим тази аларма.Значи ,около 20 сек. след запалване започва да мига лампата за маслото с вкл.зумер.Причината за включването не е известна./Тука искам да кажа,че знам за какво е лампата,колко е важна и кога трябва да светва.Проблема е от около година, при междуградско каране от време на време се включваше лампата.Много изнервящо! Ходих и мерих налягането на маслената помпа-нормално.Смених двата датчика които се намират на масления филтър.На таблото съм презапоил всички спойки.Положението си оставаше същото.Обаче от вчера лампата светна ,зумера писна и..няма спиране./Та молбата ми е-какда спра това чудо? Търсих във форума коментар по въпроса но не намерих.Благодаря предварително на всички отзовали се! Забравих да кажа за каква кола става дума: Пасат 1.8 моно 93г.
Последна промяна от glika на Пон 14 сеп 2009 10:14, променено общо 1 път.
Re: колеги,моля помогнете зумера не спира да пищи..
Благодаря на колегата все пак,научих как да си проверявам датчиците.Но проблема ми остава!!!!!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Намери познат със същото табло разменете ги и ако пак свети значи проблема е в датчиците инсталацията или компа, ако всичко е нормално сменяй таблото 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ъъъъ... не схванах!
Датчиците след проверката се оказва, че сработват както трябва, но зумера продължава да пищи, така ли?
В такъв случай проблема ще е или в кабелите, или в таблото.

Датчиците след проверката се оказва, че сработват както трябва, но зумера продължава да пищи, така ли?
В такъв случай проблема ще е или в кабелите, или в таблото.
колеги,нямаше ме два дена затова не писах.Все повече започвам да съм сигурен ,че проблема наистина е в таблото.За да мога да пътувам,трябваше по някакъв начин да спра тази аларма.Това което направих -1.отидох в сервиз и проверих с манометър налягането на маслото.БешеОК.
2.После беше по спокойно и по лесно.Отпоих един елемент от платката на таблото и зумера спря.Така пътувах.Сега ще търся табло за проба. Ако знаете колко върви табло втора ръка моля да споделите..
2.После беше по спокойно и по лесно.Отпоих един елемент от платката на таблото и зумера спря.Така пътувах.Сега ще търся табло за проба. Ако знаете колко върви табло втора ръка моля да споделите..
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
glika написа:к... Ако знаете колко върви табло втора ръка моля да споделите..
30 до 60 из обявите в раздела "Продава" на форума...
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега, абсолютно същия проблем имам и аз
налягането е добро, датчици сменени.. а продължава да пищи..
казаха ми просто зумера.. на таблото го махаш и това... незнам дали е правилно
пиши , ако си разрешил проблема
налягането е добро, датчици сменени.. а продължава да пищи..
казаха ми просто зумера.. на таблото го махаш и това... незнам дали е правилно
пиши , ако си разрешил проблема
Смених таблото-продължава да пищи! За колегата със същия проблем,като извадя зумера не си решавам проблема. А и лампата продължава да мига.Предизвикателство е да се открие и отстрани проблема. До предните чистачки под кората има голяма кутия с много кабели,под задната седалка също има пластмасова кутия в която влизат доста жици.Знае ли някой коя за какво служи/коя от тях е компа/. Благораря отново на всички които помагат! колата е В3 1.8 93г
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
При чистачките ти е компа!Под задната седалка е централата за ел.стъклата! 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Зависи къде под задната седалка 
Зад шофьора е компа за АБС-а.
Доколкото знам- управлението на ел.стъклата на В3 е зад пасажера, пак под задната седалка (нямам такива и говоря от прочетеното във форума)
Иначе зумера не трябва да има общо с компа, управляващ двигателя.
Май като гледам - остава само прекъснати кабели или измъкнат (окислен) куплунг отзад зад бушониерата...

Зад шофьора е компа за АБС-а.
Доколкото знам- управлението на ел.стъклата на В3 е зад пасажера, пак под задната седалка (нямам такива и говоря от прочетеното във форума)
Иначе зумера не трябва да има общо с компа, управляващ двигателя.
Май като гледам - остава само прекъснати кабели или измъкнат (окислен) куплунг отзад зад бушониерата...

Благодаря колеги,тръгвам по кабела....да видим до къде ще стигна.Времето е хубаво и мога да разглобявам спокойно!
Проблема е отстранен.След като смених датчиците,таблото,и проверих кабелите се оказа,че причината е силно окислено гнездо на предпазител 16.Пръскане с WD-40, почистване,нов предпазител и...ОК! Благодаря на всички отзовали се колеги.