синкав пушек от ауспуха
-
- Автомобил:
- Двигател:
синкав пушек от ауспуха
Първо,колата е В3 90г.1.6ez.Не е карана близо 2год.извън града.Когато я подкарах на магистралата/на газ/със около 100,след 15-20мин.почна да пуши от ауспуха много здраво.Минах на бензин,пушенето намаля, но не спря.Минавайки вече извън магистралата и съответно под 2500об. пушенето изчезна.Ако някой колега има аналогичен случай моля да сподели!Моето мнение е,че се е задръстил ауспуха с нагар.Не изключвам възможността и да са вложки,но при градско не пуши въобще.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: синкав пушек от ауспуха
Вуйчо, синкавия пушек обикновено е признак на горене на масло през сегментите.
При вдигането на по-високи обороти е нормално да почне да понагорява масълце. Всички коли го правят- някои повече, други по-малко...
Защо при газ е пушело повече.... знам ли?!
Може би е свързано с това, че бензина малко или много отмива масления филм в цилиндрите, останал незабърсан от маслените сегменти.
При вдигането на по-високи обороти е нормално да почне да понагорява масълце. Всички коли го правят- някои повече, други по-малко...
Защо при газ е пушело повече.... знам ли?!
Може би е свързано с това, че бензина малко или много отмива масления филм в цилиндрите, останал незабърсан от маслените сегменти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Синкав пушек от ауспоха, колега че гори масълце, това е ясно. Отиди на сервиз да я погледнат как са гумичките, може да са се втвърдили от газ--та и затова да ти пропушва, но защо го прави само на дълъг път, не ми се е случфало 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Maste-pro написа:синкав пушек от ауспуха (синкав)
Извинявам се, прав си!

Грешен символ съм натиснал- поправих се

Минавайки вече извън магистралата и съответно под 2500об. пушенето изчезна.
Според мен тук колегата загатва достатъчно ясно, че проблема не е дългия път, а по-високите обороти