Трансформатор 12-220V

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Трансформатор 12-220V

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 01 сеп 2009 19:17

Има ли начин да сложа в пассатко трансформатор дето да преобразува 12волтовия ток в 220? Ако има такъв начин, моля споделете.От къде евентуално мога да си купя такова чудо?

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Трансформатор 12-220V

Мнениеот Rqhovo » Вто 01 сеп 2009 19:24

това чудо се нарича инвертор и го в всички магазини за електроника и ел. технически части

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 01 сеп 2009 19:24

totopz
Автомобил: Vw Golf 2016
Двигател: 1600 TDI 7DSG
Контакти:

Мнениеот totopz » Вто 01 сеп 2009 19:25

Трябва ти нещо такова:
Инвертор от 12 V на 220 V / 300 W

Само помисли за какво ще го ползваш, защото спремо това ще трябва да избереш колко ватов да си купиш. По-слабите са по-евтини.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 01 сеп 2009 21:05

http://www.dealextreme.com/search.dx/search.inverter

Сайта е проверен и продуктите пристигат. Или поне на мен досега всичко ми е пристигало ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 сеп 2009 21:51

Пепи, подобни инвертори има и в магазините на 'Конрад Електроник'.
Освен всичко друго- по-добрите разполагат и със защита от късо или отпадане на напрежението.
Моя е на 500W.
Ако искаш да го ползваш за захранване, примерно, на телевизор- имай предвид, че пусковия ток при телевизорите е доста голям и сработва зщитата от късо, при все, че самия телевизор е не-повече от 200W. Пробвано е с телевизора на ДрагоГТ миналата година на Рожен.
В крайна сметка- тръгна ТВ-то, ама ни озори! mhihi
Лаптоп, обаче, няма никакви грижи да захрани ;)

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 01 сеп 2009 23:39

Аз искам заради лаптопа да си взема тая джаджа. Вързал съм го лаптопа към музиката на колата, ама ме дразни тая батерия макс 2.5 часа и тва е

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 02 сеп 2009 8:37

Ако е само за лаптопа също много добър варянт е зарядно за лаптоп за кола, но пък с инвертора можеш да закачиш и друг консуматор. Аз лично май ще минавам на инвертор, че за оригинално зарядно за моя лаптоп, не стига че нямат толкова мощно в наличност, а и е по-скъпо от един 500W инвертор примерно.

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Сря 02 сеп 2009 10:28

Не съм чул хубави работи за зарядното за кола за лаптоп такаче не искам да си правя опит. ЩЕ пробвам с инвертор

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 02 сеп 2009 15:08

Pepi-s-passata написа:Не съм чул хубави работи за зарядното за кола за лаптоп...

Аз говоря за оригинално, което съм ползвал от един приятел който също има ASUS като моя. Останах с добро впечатление, понеже за пълно зареждане на батерията ми отне същото време, за което се зарежда от мрежата вкъщи. За други марки и модели незнам как е. Но ако си предубеден по-добре инвертор, тъкмо когато каквото и да ти скимне ще можеш да си свършиш работа ;)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 02 сеп 2009 18:15

в Техномаркет - Инвертор на Belkin 300w за 55лв

Цък

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 03 сеп 2009 22:11

Колега,мисля,че мога да ти помогна в тоя проблем.Изграждам ел. инсталации,на вили и колибки и къмпинги,които нямат прекаран ток.Понаправил съм някоя друга вила и инсталации по палаткови лагери,и събирания по поляни и язовири.Та имам някакъв опит с тия машинки и прочее.

Отделно и сега прохождам при фотоволтаиците.

Инвертора според зависи капацитета му,консумира определен ток,измерва се в Ампери -някои ще скочат че консумацията е в киловат/час,ама това е за променливия ток,който е в къщи.Тука имам ограничено количество ток,което ти дава акумулатора.

Правил съм опити с 400 ватов инвертор и просто когато е включен,без консуматори,той си гълта около 1 А,което ще рече,че 65-70 Ач акумулатор ще те изкара не повече от 50 часа.Хипотетично.
С телевизора е друго-той иска едно стартово напрежение,като зависи от телевизора,но е от порядъка на 600-700 вата че и до киловат.Това стартово,е за увивката около кинескопа,която служи за размагнитизиране.При откачане на кабелната обувка която я захранва,при включване консумацията си е номиналната посочена отзад на лепенката.Информативно само да кажа че 200 ватов телевизор,аз поне не съм виждал,може би някой лампов Електрон,или София.
Модерните телевизори,не ЛСД или плазми,са максимум до 150 вата (72 см диагонал ПОНЕ).Както обясних по горе от там идва тази голяма консумация.Едно 14 инчово малко телевизорче,си консумира (според марката) от 60 вата до 90.Например,на моята вила е 60 ватово НЕО,което със антена от на Хитлер бала,лови по хубаво Канал 1 и Бтв от колкото кабеларката ги дава.Това са към 4 А консумация (по ампермер,не по някакъв закон,самоук съм и даже и не знам закона на Ом) Най-добре в случая,ако искаш и лампа нещо да си сложиш,е да е енергоспестяваща или луменисцентна,имаш доста по голямо време на светене.

За лаптопа,виж си на токоизправителчето (онзи тумор на кабела) каква му е консумацията.И си направи сметка колко време може да се захранва при спрял автомобил.Ако е в движение,единствено рискуваш да натовариш алтернатора,но не вярвам да е чак толкова голяма консумацията на тоя влаптоп.В интерес на истината и идея си нямам.Но има един проблем,като си купуваш инвертора изискай информация,тока който прави дали е по синусода или трапецоида.Има значение,защото зарядно за телефон и от тия лампи които са аварийните,им гори един резистор.Просто е различен тока.Пращи все едно е слаб контакт,и нагрява,а при лаптопа може да е пагубно.

Идеята ти не е лоша,даже в повечето джипове,има фабрично 220 волтов изход.

Успех,ако имаш някакви проблеми пиши ми на лични,ще ти помогна.

Върни се в “Passat”