Практически ремонта им е безсмислен....взимаш друго и продължаваш...става дума за разбити втулки или разбалансирана перка или и двете.
Принципно искам да попитам друго - колата ти като има климатик има ли филтър на купето...за входящия въздух към вентилатора.Понеже ако няма се задръства изпарителя (климатичния радиатор) и вентилатора се натоварва силно,опитвайи се да нагнетява въздух през много по-малък отвор...и се разбива и прецаква.
Ето ти и снимков материал :

Понеже знам как ще се оправдаеш ако няма филтър (ами то си нямаше по принцип) веднага имам решение - поръчваш си или си намираш кутия за филтър от Пасат В4 (за В3 са голяма рядкост и са по-скъпи) и си я слагаш..става 1:1 на нашите отвори.Съответно започваш да си купуваш филтър и да си го сменяш...и в купето нещата се променят доста..няма прах,няма дръжки от листа и т.н. Само че,трябва да изринеш тази мизерия от климатичния радиатор.Той се вижда през дупката за вентилатора - като го сменяш погледни дали има мизерия.Ако има трябва да я измъкнеш оттам.Най-лесния вариант за теб в домашни условия е да бръкнеш с ръка и да изгребеш каквото успееш.Иначе принципно за да стане като хората се разглобява всичко (източва се и фреона и това е нещото,което не можеш сам и преди да се захвана професионално с автоклиматици и автопарно ме спираше и мен да си изчистя добре радиаторчето) и се измъква климатичния радиатор...земи тая водоструйка на 110 бара като се внимава с ламелите и задължително не с топла вода и...лъсва

Успех!