:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Помощ за електромоторче на Пасат B3

Техническа и сервизна информация за Passat
seers
Автомобил:
Двигател:

Помощ за електромоторче на Пасат B3

Мнениеот seers » Пон 07 сеп 2009 11:23

Здравейте. Става дума за електромотора който вкарва въздух в купето. Пасата е комби b3 без климатик. Моторчето преди само леко скърцаше а сега вече ручи много силно и едвам работи. На 20 години е все пак. Работи само на 4 та степен, на останалите въобще не тръгва. Въпроса ми е дали има някъде в София където да мога да го сваля и да го оправят ако въобще може да се оправи.
Ако някой има останало такова работещо съм готов да се споразумеем което даже го предпочитам :)

Мерси предварително...

Потребителски аватар
sigman
Автомобил: BMW
Двигател:

Re: Помощ за електромоторче на Пасат B3

Мнениеот sigman » Пон 07 сеп 2009 17:16

....Здравей..
...ето ти един тел.където има доста части за пасати втора употреба ..0888 126 501..
...дано съм ти бил от полза ..
..Жив и здрав!!

seers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seers » Пон 07 сеп 2009 17:58

Мерси. Телефона на морга или на човек е. Да знам горе долу кой да търся.

Потребителски аватар
sigman
Автомобил: BMW
Двигател:

Мнениеот sigman » Вто 08 сеп 2009 8:08

seers написа:Мерси. Телефона на морга или на човек е. Да знам горе долу кой да търся.

...не е морга едно много възпитано момче вдига и обяснява всичко много подробно..
...Жив и здрав!!!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 08 сеп 2009 10:26

Практически ремонта им е безсмислен....взимаш друго и продължаваш...става дума за разбити втулки или разбалансирана перка или и двете.
Принципно искам да попитам друго - колата ти като има климатик има ли филтър на купето...за входящия въздух към вентилатора.Понеже ако няма се задръства изпарителя (климатичния радиатор) и вентилатора се натоварва силно,опитвайи се да нагнетява въздух през много по-малък отвор...и се разбива и прецаква.
Ето ти и снимков материал :
Изображение
Понеже знам как ще се оправдаеш ако няма филтър (ами то си нямаше по принцип) веднага имам решение - поръчваш си или си намираш кутия за филтър от Пасат В4 (за В3 са голяма рядкост и са по-скъпи) и си я слагаш..става 1:1 на нашите отвори.Съответно започваш да си купуваш филтър и да си го сменяш...и в купето нещата се променят доста..няма прах,няма дръжки от листа и т.н. Само че,трябва да изринеш тази мизерия от климатичния радиатор.Той се вижда през дупката за вентилатора - като го сменяш погледни дали има мизерия.Ако има трябва да я измъкнеш оттам.Най-лесния вариант за теб в домашни условия е да бръкнеш с ръка и да изгребеш каквото успееш.Иначе принципно за да стане като хората се разглобява всичко (източва се и фреона и това е нещото,което не можеш сам и преди да се захвана професионално с автоклиматици и автопарно ме спираше и мен да си изчистя добре радиаторчето) и се измъква климатичния радиатор...земи тая водоструйка на 110 бара като се внимава с ламелите и задължително не с топла вода и...лъсва :)
Успех!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 08 сеп 2009 11:28

Аз бих го отворил и почистил . Често пъти почистване и смазване на втулковите лагери дето не се смазват mhihi по принцип , преглед на колектор/четки помага . Дори и друго моторче да си вземеш е добре да се направи тази профилактика .

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 08 сеп 2009 11:35

Да добавя че проблема че работи само на 4-степен е от реостата който се намира над това моторче отдолу под таблото ,за да го оправиш или смяна с ново или даване на късо с проводник :idea:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 08 сеп 2009 11:43

MITKO_DVD написа:Да добавя че проблема че работи само на 4-степен е от реостата ....

А аз да добавя в този смисъл - нагоряла врътка със степените на вентилатора ( копчето на таблото ) . Това също е възможна причина за неработене на дадена степен - пластинката деформира , отмеква и не навсякъде контактува , случвало ми се е на Б4 .

Върни се в “Passat”