Проблем с Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
tassel
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Пасат Б4

Мнениеот tassel » Пон 07 сеп 2009 10:09

Здравейте, колеги! Пасата ми е 1995г, 1,6куб., 101к.с., инжекция, бензин, нямам газ. Проблема е следния: Когато паля, вдига обороти и веднага гасне. Трябва да изчакам известно време, за да запали нормално. Проблема е, че не го прави много често, а майсторите искат да го видят и чуят на момента, а няма как да гадая, кога ще стане това. Един ме накара да сменя филтри, свещи ит.н., друг да махна имобилайзера, но проблема си остана. Някакви идеи - помпа ли е, стартер ли е, датчик ли, що ли?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Проблем с Пасат 3

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 07 сеп 2009 13:55

Хм. На първо време е пасат 4, справка във важната тема отгоре на раздела. За другото ще има кой да ти помогне, а така също и търсачката помага доста :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 07 сеп 2009 21:48

ако и във Варна няма майстори ,здраве му кажи! иди първво на диагностика и ако не те удовлетворява тогава пиши тук !и опиши проблема си!

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Пон 07 сеп 2009 23:58

Карал съм автомобила на диагностика... и то няколко пъти. Въпроса е, че проблема не е постоянен, а се появява от време на време. Когато го закачат на компютъра, всичко излиза наред.

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Вто 08 сеп 2009 12:16

При мен се случва същото по някога,беше записало в компа че е имобилайзера...
карай и не пипай докато не умре!иначе ставаш пациент на някой "майстор"...
ако имаш резервен ключ с чип го ползвай него и виж как ще е.
Успех!

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Вто 08 сеп 2009 12:53

Имобилайзера го махнах, но проблема си остана. Казват, че може да е от някакъв температурен датчик...

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 08 сеп 2009 16:16

kolega po4ti na 100% sam siguren 4e e dat4ikat za studeno palene,toi podava info na kompa.i az bqh taka kato go smenih se opravi.kogato zagree kolata 4erpi ot dat4ika koyto se namira zad tozi,siniqt e za studenot.AKO GO SMENQ6 SAM TRQBVA KOLATA DA E STUDENA NAI DOBRE SUTRIN,DA NQMA NALQGANE V SISTEMATA

арон-е, преведи, моля те, на човешки.
След това можеш и да махнеш това, дето съм ти го написал.
Благодаря
radotom

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Вто 08 сеп 2009 17:07

Не знам, дали има значение, но проблема се появява не когато колата е студена, а точно обратното - сутрин почти винаги си пали без проблем и при следващите запалвания, започва да ми прави пачове. Много е досадно, особено, когато съм на бензиностанция и направя опашка зад себе си. Понякога пали на второто завъртане, понякога и половин час не мога да запаля. Колега, колко левчета е този датчик, за който говориш?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 08 сеп 2009 17:16

Проблема ти е в бобината или по-точно комутатора.
Датчик на Хол може също да е проблем, но по-малко вероятен.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Проблем с Пасат Б4

Мнениеот Гергин » Вто 08 сеп 2009 21:15

Същата кола, същият мотор, същото положение :shock
Така за мен нещата се въртят около контактния ключ, имобилайзер, клеморед. Кажи колко си платил да ти го махнат? Казваш не отчита диагностиката. Мога да го потвърдя.
От две години я карам с този проблем. На моменти те влудява друг път го няма с месеци??? Та като стане, вадя ключа и пак го пъхам, леко и до край. Пробвам, размърдвам го и пак пробвам.
Не се сещам, но има колега от форумът по тази част. Говорих с него и съветът му беше да карам докато може??? Каквото и да значи.

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Сря 09 сеп 2009 6:54

Колега, имобилайзера ми го изключиха за нула лева, защото там, където си слагах алармата, пича се оказа точен и не ми взе нищо, но ми каза, че това няма да реши проблема и се оказа прав. В интерес на истината, откакто го махнах, като че ли по-рядко го прави вече този проблем. Предполагам, колегата, който ти е казал да караш, докато можеш е имал предвид, докато откаже съвсем да пали и тогава вече компютъра да засече, за какво става въпрос.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 09 сеп 2009 17:46

За да разбереш дали ти е изключен имубилайзера е мн лесно и просто.Отиди си направи един ключ за 5 лв и се опитай да запалиш с него.Ако запали то наистина ти е изключен.Ако ли не и симптомите са същите със запалването то тогава някой те е пуснал по пързалката.

Или си извади чипа от ключа и пак се опитай да запалиш.Примерно този:
Изображение

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 09 сеп 2009 21:23

tassel написа:Колега, имобилайзера ми го изключиха за нула лева, защото там, където си слагах алармата, пича се оказа точен и не ми взе нищо, но ми каза, че това няма да реши проблема и се оказа прав. В интерес на истината, откакто го махнах, като че ли по-рядко го прави вече този проблем. Предполагам, колегата, който ти е казал да караш, докато можеш е имал предвид, докато откаже съвсем да пали и тогава вече компютъра да засече, за какво става въпрос.

Операцията не е никак ефтина и не се изключва току така. Извади чипа от ключа и пробвай да запалиш.

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Чет 10 сеп 2009 11:07

Даааааааааааа... Като разглобих ключа и се опитах да запаля, се получи същия проблем - не ще. После, като го сглобих си запали. Възможно ли е да е от самия ключ да ми прави проблем понякога...? :roll:

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 10 сеп 2009 19:24

tassel написа:Даааааааааааа... Като разглобих ключа и се опитах да запаля, се получи същия проблем - не ще. После, като го сглобих си запали. Възможно ли е да е от самия ключ да ми прави проблем понякога...? :roll:

Тва е само тоя четец на имобилайзера. Едно скапано пръстенче дето цалата кола се разглобява.

Върни се в “Passat”