Проблем със скоростна кутия Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
munata90
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростна кутия Б3

Мнениеот munata90 » Пон 07 сеп 2009 13:30

Когато включа на първа и отпускам плавно съединителя се чува чаткане, а когато я форсирам на включена скорост не се чува понякога.Някой може ли да ми каже дали това е от кутията и може ли да се оправи или е за смяна ?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия

Мнениеот kristianatanasov » Пон 07 сеп 2009 15:22

Колега първа тема ти е....ама все пак да беше написал каква е колата,щото така може и за комбайн да питаш :) ?!?!?!? - И не бързай,виж тук!!!- viewtopic.php?f=6&t=38785

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Пон 07 сеп 2009 16:32

Колата е В3 1.8 90 h.p :beer

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 07 сеп 2009 17:34

Счупена пружина на вилаката на задна предавка:

ето решението

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Пон 07 сеп 2009 18:43

Колеги 2 скоростни кутии сам сменил и 2-те чукат незнам вече какво да правя.Добавка слагах и пак чатка.На 1-ва и на задна чатка и понякога прехурква.Същата работа и курмилната рейка 2 смених и чукат от някаде на паважа се усеща и вав волана не е каре нито втулката.Ако има някой сас сущия проблем и го е отстранил моля да ми каже как да се отаржа и аз от тея 2 проблема ще му бъда много благодарен :)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 07 сеп 2009 23:19

Колега това с тракането на 1-ва е доста често срещан проблем.....аз го реших с нова кутия...другия вариянт е този на колегата-направи си сам.....но ти казвам много голям е шанса като вземеш нова(2-ръка) кутия и тя да трака....пак ти казвам това е чест проблем..По принцип можеш и така да караш...няма страшно,просто увеличи музиката да не те дразни чаткането :)
сега за другия проблем-също вариянт е кормилния прът,на него има една щанга,карданче(с 2колена) и понякога се появява луфт там и волана бие по време на движение..

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Вто 08 сеп 2009 8:48

Колега то верно че една нова ще оправи работата ама кам 500лв лв ли е една нова и аз не ги знам.Май ще се прилага тактиката на колегата Боби :).По принцип аз сам човек който даржи всичко да е както трябва :).Поздрави!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 08 сеп 2009 10:18

munata90 написа:Колега то верно че една нова ще оправи работата ама кам 500лв лв ли е една нова и аз не ги знам.Май ще се прилага тактиката на колегата Боби :).По принцип аз сам човек който даржи всичко да е както трябва :).Поздрави!

О,много грешиш.Чисто нова кутия за В3 струва около 3000лв...проверил съм ;) Без много много да е от значение за какъв точно двигател е.
Иначе по повод проблема ти - за да си решиш всички проблеми с една кутия варианта е ремонт...стига да не е твърде късно разбира се.Разглобява се,сменят се всички чаркове из вътре и готово.Като се има в предвид лагери,избирач,вилки,синхронизатори и ако има нещшо друго износено.
ДА се сменят зъбни колела е огромна грешка понеже заводки колелата за кутии излизат по двоици т.е. всяко си е с другото и аз така направих грешката да сменя едно колело на друга кутия (не е VW) и видимо всичко пасваше.След няма 500км по другото (оригиналното за кутията колело) нямаше нито един зъб.Консултирах се с майстори на кутии и те това ми казаха - просто има съвсем дребни разлики в стъпките при самата изработка и се напасват едно с друго.Така че сменяне на валове и т.н. е силно непрепоръчително.
Иначе да,може да си я караш и така...не пречи стига да не те дразни...като се скапе хвърляш и слагаш следващата.
При варианта 2-ра ръка никой не знае какво взимаш...а един демонтаж/монтаж на кутия си е едни 100-150лв и ако я качиш и не работи си прее*ан здраво.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 08 сеп 2009 11:38

zfa159 написа:......
ДА се сменят зъбни колела е огромна грешка понеже заводки колелата за кутии излизат по двоици т.е. всяко си е с другото .....

За пръв път чувам такова нещо , няма логика стъпката да била различна и т.н. , в твоя случай проблема е бил някакъв друг предполагам . Но все пак има сработване на колелата като са нови и процес на износване в началото , може това да е имал предвид майстора ...

Въпроса е дали като си купиш нови зъбни колела ще са по-добри от износените оригинални mhihi .

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 08 сеп 2009 16:23

здравеите ето как ре6их проблема със скоростите.на мен старга6е като включвам 1 и задна от време на време и 2
1.сложих масло в скоростната кутия
2.обезвъзду6их помпата на съединителя
3.смених тампон на двигателя
4.сложих си и зегерка на скоростния лост ,че бе6е счупена
след тези не6та вси4ко из4езна

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Вто 08 сеп 2009 17:55

Колеги имам един приятел който има евтоморга трябва да го попитам дали може да ми избара някоя по добра кутия имам предвит втора рака.Ако няма сполучливи ще разглобявам няма друг начин.:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 08 сеп 2009 18:08

Колега, а и не само към теб- към всички, които слаат кутии или двигатели втора ръка- хубаво е, след като ги вземете, ако все още колата ви е в движение и не е супер-спешно, да отворите съответния агрегат, да му направите пъллна профилактика и тогава да монтирате :!:
Дори да не давате пари по майстори за качи-свали - чанча е голям!
Не си струва да сложите нещо, дето след 2 месеца може да се наложи пак да свалите заради неизбежни износвания.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 08 сеп 2009 19:29

zfa159 написа:О,много грешиш.Чисто нова кутия за В3 струва около 3000лв...проверил съм
[/quote]
ААА :shock Ти пък,каде тая ефтиния??? Склададжията на Сакар ауто ми беше клиент и се заговорихме за ск.кутий(тогава търсех за моя)и той вика чакай да звънна до склада,зънна нашия и знаете ли каква оферта ми обяви?:4800лв.с няква отстъпка и да им дам моята кутия :shock
Аз в крайна сметка си взех тук от форума от много точен колега за 230-240лева със се полооски и карета ;)

Silverclub
Автомобил: VW Passat
Двигател: BMP 2012

Re: Проблем със скоростна кутия Б3

Мнениеот Silverclub » Сря 09 сеп 2009 8:57

Колеги, на моя Пасат това го прави от 5 години.Ходих на майстори и ми казаха, че единствения начин да се оправи е с нова скоростна кутия, но това си е дефект на пасатите и дори новата ще кара 2-3 години и пак ше се разбие.Моя съвет е да се правиме на глухи и това е!!! :)

munata90
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия Б3

Мнениеот munata90 » Сря 09 сеп 2009 8:58

В чудо сам се видял!Две кутии сам сменил вече дадох си парите за боклуци. :banghead:

Върни се в “Passat”