Някой знае ли , защо когато спра и не съм изгасил климатика предварително , колата не гасне ?
Дори и да съм съм го спрял , то трябва да е било малко по рано , а не непосредствено преди загасването на мотора!Страх ме е, че нещо ще се прецака в двигателя !
не гасне на климатик ?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: не гасне на климатик ?
Каква марка(модел) е шейната
?

- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Смени бензиностанцията!
Карам на газ и зареждам предимно на "Еко". Заредя ли на Лукойл имам същият проблем като твоя.
Пасат Б3 с фабричен климатроник.
Карам на газ и зареждам предимно на "Еко". Заредя ли на Лукойл имам същият проблем като твоя.
Пасат Б3 с фабричен климатроник.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Проблема не е в климатика.Принципно когато компресора работи се подава повече гориво с цел поддържане на принудителен празен ход т.е. да се компенсира натоварването от компресора.Съответно когато върнеш ключа ако горивото е некачествено прави детонации и колата продължава да работи още известно време макар и с колебания в оборотите...съответно е по-изаявено при пуснат климатик понеже тогава в момента на изгасване се е подавало повече гориво.Другата причина за това така наречено детонационно горене е кофти предварение на запалването известно още като аванс,както му викаме.Разбира се дори аванса да е норманлен при некачествено гориво се получава доста често.
Иначе е възможно Диавия да са объркали малко свързването на климатика и да подават някъде,където не трябва напрежение ама по-скоро едва ли понеже досега такъв случай не съм имал освен ако не се е намесвал някой друг "майстор" по електриките на климатика.
Иначе е възможно Диавия да са объркали малко свързването на климатика и да подават някъде,където не трябва напрежение ама по-скоро едва ли понеже досега такъв случай не съм имал освен ако не се е намесвал някой друг "майстор" по електриките на климатика.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Пассат Б3-фабричен климатик-Сипвам само от Лукоил и ОМВ-95,98 досега такава аномалия съм нямал!!!