Задни пружини за Pasat B5 седан

Техническа и сервизна информация за Passat
YPG
Автомобил:
Двигател:

Задни пружини за Pasat B5 седан

Мнениеот YPG » Съб 12 сеп 2009 14:52

Здравейте колеги, имам следния проблем, неоспях да намеря нещо по въпроса във форума та реших да попитам.
Задните пружини явно са омекнали и колата седи леко приклекнала, как мога да го оправя това:
-нови пружини и от каде да ги взема(препоръки)
-нещо да се подложи.
предварително много ви благодаря! :bowdown

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: Задни пружини за Pasat B5 седан

Мнениеот mili 75 » Съб 12 сеп 2009 17:01

Колега вариантите са два нови за по около 80 лева парчето или подложки от твърда гума,които повдигат около 5 см.Аз си сложих подложки за по 5 лева отзад,защото колата ми беше с червени спортни пружини и беше много ниска.Ако си решил нови можеш да потърсиш в Евро 07 аз от там пазарувам.Ако си решил с подложки аз ги взех от ЕМ комплект 33, но търсиш подложки за Опел ги водят там,защото при Пасата както при Опела отзад амортесьорите на са в пружините.На вид подложките трябва да представляват кръгъл гумен диск дебел около 5 см с нещо като конус нагоре.Опсвам ти го подробно,защото аз няколко пъти ходих и ми предлагаха за Пасат,но те са по-скоро за отпред.Смяната е елементарна,защото амортесьора не е в пружината,само откачваш долния край на амортесьора,натискаш моста надолу и пружината излиза,най-добре е да си на подемник или с два крика,по-лесно се натиска моста отдолу.Аз съм доволен от подложките,ти си решавай кой вариант да избереш.Подложките ги купих от ЕМ комплект на Сливница и Димитър Петков.Ако имаш въпроси пиши на ЛС.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Сря 16 сеп 2009 22:13

mili 75 написа:Колега вариантите са два нови за по около 80 лева парчето или подложки от твърда гума,които повдигат около 5 см.

Колега, така с подложките си променил и работното положение на амортисьорите с 5см по-нагоре, не се ли получи някакъв страничен ефект?
За какъв Опел точно си взел гумени подложки, че и аз мисля да взема (моето е комби, но окачването мисля е едакво)?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 16 сеп 2009 22:50

gicho76 написа:
mili 75 написа:Колега вариантите са два нови за по около 80 лева парчето или подложки от твърда гума,които повдигат около 5 см.

Колега, така с подложките си променил и работното положение на амортисьорите с 5см по-нагоре, не се ли получи някакъв страничен ефект?
За какъв Опел точно си взел гумени подложки, че и аз мисля да взема (моето е комби, но окачването мисля е едакво)?

Е то и със смяна на пружина пак би се променил работния ход на амортисьора понеже пружината ще повдигне купето спрямо носача и съответно амортисьора пак ще се разтегли и ще работи друга част от него.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Чет 17 сеп 2009 12:56

днес сложих Опелски тампони - влезнаха като тапа даже с малко зор долу в пружината и колата се вдигна достатъчно отзад, старите ги махнах - не съм ги слагал върху тях. Взех ги обаче по 7лв., за 3лв. не намерих никъде - важен е резултата :D :beer :D

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 17 сеп 2009 20:22

Колега радвам се,че си се оправил с подложкине и си доволен от резултата.Дали за 7 или за 5 лева не мисля,че е от значение важен е ефекта.Аз си оставих и оригиналните подложки все пак и те са около 1 см.

YPG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YPG » Вто 29 сеп 2009 7:22

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ ЩЕ ПРОБВАМ И ЩЕ ВИ КАЖА РЕЗУЛТАТА ! :)

Върни се в “Passat”