сменяване на мотор на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
сменяване на мотор на Б3
здравейте,на едно приятелче му се счупи мотора на Б3-то който е 2000кб.см 16 винтила с механична инжекция или както е по документ 9А.Не му се дават пари за ремонт,че отива на доста парици,а и отделно знаете за проблемите с механичната инжекция карана с обикновенна газова която допълнително му прави ядове.Та въпроса ми е следния,какво ми трябва за да сложим мотор 2Е на мястото на 9А ,мотора който ще се слага/ако се слага де/ е с комп,инсталация,дебитомер,бобина-комутатор,водни съединения,радиатор,въздуховода от дросела до филтъра,даже и тампоните стоят със стойките.Ще стане ли трансплантацията без осбенни проблеми.Такава все още не съм правил,та ми е чудно дали ще стане.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: сменяване на мотор на Б3
Ми с такъв голям и богат донор мисла че нема д аима ядове 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Какво толкова му е счупено на този мотор?Твоя приятел едва ли ще му хареса разликата във вървенето на колата ,която хич не е малка.А по въпроса с газовата проблема е в задкормилното устройство просто ако се кара в седмицата по 20-30 км на бензин няма да имаш проблем с нито една инжекция било механична или електрическа.
Моя съвет е да си оправи стария мотор,кажи каква му е повредата!?Галимацията е голяма и си нямаш и представа колко дреболии след това няма да са както трябва ,просто двата мотора нямат нищо общо може би само инсталацията на фаровете е същата!
Моя съвет е да си оправи стария мотор,кажи каква му е повредата!?Галимацията е голяма и си нямаш и представа колко дреболии след това няма да са както трябва ,просто двата мотора нямат нищо общо може би само инсталацията на фаровете е същата!

-
- Автомобил:
- Двигател:
мотора е със спукан блок между цилиндрите,мисля че е достатъчно за смяна,от там и повлякал лагер.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Едно здраво долнище се намира за 200-250 лв става и от КР и ПЛ ,че и от АБФ!Повярвай ми много по-лесно ще си направи неговия от колкото да се сменя цял мотор със все сичко!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
stanev11 написа:мотора е със спукан блок между цилиндрите,мисля че е достатъчно за смяна,от там и повлякал лагер.
Ако не се лъжа блоковете са еднакви

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодарско за отговорите.Получих информацията която ме интересува.