Разширително казанче-проблем ?!?!!

Техническа и сервизна информация за Passat
ra_po
Автомобил:
Двигател:

Разширително казанче-проблем ?!?!!

Мнениеот ra_po » Нед 13 сеп 2009 10:20

Здравейте колеги.Моля ако някой е запознат да драсне два реда по въпроса,ЗАЩО РАЗШЕРИТЕЛНОТО КАЗАНЧЕ МИ ПРЕЛИВА КАТО ЗАГРЕЕ КОЛАТА.
Става въпрос за Пасат В3. Значи смених си водната помпа,термостата и от тогава ми се получи този проблем,като отвори големия кръг и охладителната течност просто започва да си прелива.Дали има някаква клапа на това казанче която при мен вече да е здала багажа :?:
Моля за помощ-какво се случва с този кофтор??? :horror:

aldgag
Автомобил:
Двигател:

Re: Разширително казанче-проблем ?!?!!

Мнениеот aldgag » Нед 13 сеп 2009 10:26

ra_po написа:Здравейте колеги.Моля ако някой е запознат да драсне два реда по въпроса,ЗАЩО РАЗШЕРИТЕЛНОТО КАЗАНЧЕ МИ ПРЕЛИВА КАТО ЗАГРЕЕ КОЛАТА.
Става въпрос за Пасат В3. Значи смених си водната помпа,термостата и от тогава ми се получи този проблем,като отвори големия кръг и охладителната течност просто започва да си прелива.Дали има някаква клапа на това казанче която при мен вече да е здала багажа :?:
Моля за помощ-какво се случва с този кофтор??? :horror:

въздух в системата или издухана гарнитура на главата

ra_po
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra_po » Нед 13 сеп 2009 10:36

А как да разбера дали ми е издухана гарнитурата на главата? От никъде не тече...
Малко тъпо ама незнам как се обезвъздушава охладитената система???

aldgag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aldgag » Нед 13 сеп 2009 11:42

ra_po написа:А как да разбера дали ми е издухана гарнитурата на главата? От никъде не тече...
Малко тъпо ама незнам как се обезвъздушава охладитената система???

трябва ти добър майстор

ra_po
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra_po » Нед 13 сеп 2009 14:22

Рових се из форумите и навсякъде пише че с такъв проблем е за гарнитура на главата,но въпреки всичко мисля първо да сменя капачката на разширит.съд или целия,и ако не се получи чак тогава гарнитура

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 13 сеп 2009 16:22

Капачката има един о-пръстен който се разваля :wink: Смени него или направо капачката и ако не се оправи, тогава мисли за сериозни повреди.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 13 сеп 2009 18:15

Вероятно или казанчето ти вече се е изметнало от топлината (при мен се получи така точно след лятото на миналата година) или капачката ти е за смяна.
Иначе може да има и въздух в системата.
Провери дали циркулира течност през това тънкото маркуче,което отива от тройника към казанчето....ако то се запуши се получават такива аномлаии и цвърчи вода на убиване.
Смени капачката и пак продължава смени и казанчето...поне не са скъпи пък казанчетата и без друго потъмняват и е хубавод а се сменят от време на време :) .Ако проблема си остане иди при твоя майстор или ако нямаш такъв ела при нас в сервиза да го погледнем...то няма много причини,от които да се получава този ефект.Може и термостата да е прецакан и да прави проблеми и колата да си прегрява без да го виждаш на уреда...аз смених 3 на моя Пасат докато намеря такъв,който да работи нормално и да не отваря твърде рано или твърде късно.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 13 сеп 2009 18:32

Ако имаш некй познат вземи с неговата капачка пробвай,според мен е малка вероятността,но :!: :!: :!: :!: .
Щом се е случило след смяната на термостат и водна помпа търси проблема там :idea:

Върни се в “Passat”