Passat B3 1.9D Combi, Засега проблеми с таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 1.9D Combi, Засега проблеми с таблото

Мнениеот Lenks » Пон 14 сеп 2009 16:59

Така от известно време ми се налага да карам колата на майка Passat B3 Combi 1.9D... Добре е потдържан, от към двигател и т.н. Но има няколко много дразнещи проблеми със таблото. Те са 2, не работи осветлението на таблото което нощно време е много кофти особено извънградко, вчера съм карал извън градско на светната лапма, че иначе не знам с колко карам :shock:
Другото което е, че не работи индикатора за горивото. Днес имах малко време и отворих от долу таблото с бушоните и видях, че има 2 изпържени, ходих купих си нови и ги смених. Резултатите дали свети таблото не можах да видя, но индикатора за гориво поне проработи, но отчита грешно... Показа, че има 40литра нафта което е невъзможно... Какви съвети бихте ми дали, утре рано сутрин, ще тръгна за работа и ще видя дали свети няма как, ама ако не свети, лесно ли се отваря таблото, предполагам, ако не е от бушон крушките ще са изгорели (което ме съмнява да издумкат всичките...). Давайте съвети :) Това е за сега...

Поздрави!!!

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 1.9D Combi, Засега проблеми с таблото

Мнениеот Lenks » Пон 14 сеп 2009 21:07

Taка като четах, май без отваряне на таблото няма да мине :lol: В сряда мисля, че ще имам време и ще споделя :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 14 сеп 2009 21:11

Добре дошъл колега.
:012: Има доста изписано по въпроса ти :wink: .
В "Търсене" задай думата "табло", маркирай "технически форум за ПАСАТ" и за да не излязат страшно много теме уточни търсенето да бъде само в "заглавията на темите". Ще излязат две страници с теми за "подсветка на таблото", "за куплунга", за разчастване, за стабилизатора на напрежение и т.н.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пон 14 сеп 2009 21:51

Ааа гледах, рових, досега това съм правил, всичко изчетох, но мнения никога не са излишни :) Само не знам дали ще се справя с презапояването, ако са финни спойките та ще трябва да нося някой приятел да ги оправи, но ще видим :) И това жило на километража нещо ме притеснява, но предполагам е по-лесно отколкото си мисля...

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Вто 15 сеп 2009 11:59

Taка сутринта тръгнах и... о чудо!!! Таблото свети :bowdown: Както и почти всичко което трябва, копчетата за прозорците, другите неща под касетофона и т.н... Така сега единственото което забелязах, че не свети е лампичката на отоплителната система... Не съм гледал много обстойно, че бързах за работа, но вечерта ще огледам да видя дали ще има и друго... Доколкото четох тази лампичка е една и се сменя лесно... Някой би ли ми дал някакви насоки как се сменя? И също ще помоля да ми кажете, ако е възможно каква точно е лампичката да купя и утре направо да я сменя или трябва да я занеса в магазина... Забелязах и че лампичката за температурата мига постоянно, най-вероятно си е от прецаканото таблото, майка каза, че всеки при който е ходила и е казал, че не е проблем, но мене лично ме дразни да мига постоянно... Само не разбирам, щом тези неща са лесни за оправяне как подяволите никой не ги е оправил досега...

А и да не забравя, някой би ли ми пратил линк или де да знам на пощата ( lenkz@abv.bg ) някакво опътване за колата на английски, защото намирам само на руски и нищо не разбирам, пък не искам да ви занимавам постояно с глупави въпроси...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 16 сеп 2009 9:24

Тук има и на Английски http://www.volkswagen.msk.ru/

П.П Избираш модел В3!

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Сря 16 сеп 2009 15:58

Мерси колега!!!

Отворих таблото днеска и... Много нерви и то за нищо :banghead: Отварянето лесно, почстих всичко което трябваше, не видаш лоши спойки... Ама после затварянето... Това жило ме изяде направо накрая мисля, че му хванах цаката навеждасе леко напред отгорната страна и бъркам с 2 пръста да го пъхна, то съсдава лек натиск като се нахлузи навътре... И после последното панелче, съм го мъчил 30мин докато го вкарам :banghead: Накрая се оказа, че просто в долния край трябва да е използва яко сила...

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Сря 16 сеп 2009 17:14

Сега пък след като го сглобих, лампите пак не ми светят и също забелязах, че лампичката за дълги едвам свети, а като свети тези от нейната страна почват да мигат много бързо... Явно се получава лош контакт, ама днеска нямам нерви да го отварям пак... Видяло се е, че индикатора за горивото няма да мога да го оправя, ама поне да си върна таблото в предишния вид...

edit: Дългите оправени с лек удар в долната част, но лампите пак не светят, а не ми се отваря пак :roll:

Върни се в “Passat”