въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат
въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат
Здравейте колеги имам следния проблем един приятел има Пасат Б3 комби автоматик обаче автоматика се прецака и иска да сложи ръчна скоростна кутия. Въпроса ми е следния ако се сложи скоростна кутия примерно от Пасат 1.8 mi 90коня тя ще стане ли ще издържи ли на натоварването защото неговия мотор е 2.0 136 коня или трябва да се търси от същия мотор скорости. Благодаря предварително и Поздрави
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат
Всяка скоростна кутия е проектирана за конкретен двигател с точно определен въртящ момент.Скоростната кутия на 1.8 моно е изчислена за по-малка мощност и натоварване. Верно е, че има определен резев, но щом двигателят е 136 к. с., то трябва да се търси и съответната му скоростна кутия(а не от 1,8 90 к.с.) точно заради това, че въртящият му момент е по-голям!Аз бих потърсил възможност за ремонт на автоматика...
мерси колега потърсена е възможноста с ремонта и искат 800 български лева.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
mart написа:мерси колега потърсена е възможноста с ремонта и искат 800 български лева.
В превдид намирането на кутия на средна цена от 250лв и още около 100 за труд без гаранция какъв ще бъде крайния резултат и налагането на преправяне на колата т.е. жила,избирач,скоростен лост и т.н. едва ли ще излезе много по-ефтино от ремонта на тази ако това е цена части и труд...после поне ше знаеш,че имаш кутия.А при слагането на друга не е ясно какво става вътре в нея преди да се сложи и да се подкара,което ше струва една много стабилна инвестиция.Съответно после ако има проблем с нея става по-зле.
Принципно може да потърсиш кутия да кажем от 2.0 115к.с....поне ше е по-близо до истината спрямо от 1.8 моно макар че отново няма да е същата.
Успех!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Не забравяйте, че и не само кутията трябва да семни.Трябва и нов маховик,съединител (малко над 200 лв е комплекта), жилата и скоростния лост.Педал за съединител и две помпи с маркучите и ново казанче за спирачна течност.Хубаво пресметнете и тези неща, както е написал колегата преди мен, май е по-добре да дадете тия 800 лв.
Двете помпи за съединителя са около 200 кинта нови (препоръчително е да са нови, а не втора употреба)....
Двете помпи за съединителя са около 200 кинта нови (препоръчително е да са нови, а не втора употреба)....
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
bobcho написа:Не забравяйте, че и не само кутията трябва да семни.Трябва и нов маховик,съединител (малко над 200 лв е комплекта), жилата и скоростния лост.Педал за съединител и две помпи с маркучите и ново казанче за спирачна течност.Хубаво пресметнете и тези неща, както е написал колегата преди мен, май е по-добре да дадете тия 800 лв.

Възможно най-точно казано! А и от работата ми в автоцентър => ремонт на автоматик за 800 лв. е долу-горе приемливо (особено за механична повреда, еле пък ако има и гаранция). Помня, че само за смъкване и качване се пазаряха едни 150 лв. и повече...

След това се почва труд за ремонт, части и...