въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
mart
Автомобил:
Двигател:

въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат

Мнениеот mart » Вто 15 сеп 2009 16:29

Здравейте колеги имам следния проблем един приятел има Пасат Б3 комби автоматик обаче автоматика се прецака и иска да сложи ръчна скоростна кутия. Въпроса ми е следния ако се сложи скоростна кутия примерно от Пасат 1.8 mi 90коня тя ще стане ли ще издържи ли на натоварването защото неговия мотор е 2.0 136 коня или трябва да се търси от същия мотор скорости. Благодаря предварително и Поздрави

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: въпрос за смяна на скоростна кутия на пасат

Мнениеот Ivaile » Вто 15 сеп 2009 21:38

Всяка скоростна кутия е проектирана за конкретен двигател с точно определен въртящ момент.Скоростната кутия на 1.8 моно е изчислена за по-малка мощност и натоварване. Верно е, че има определен резев, но щом двигателят е 136 к. с., то трябва да се търси и съответната му скоростна кутия(а не от 1,8 90 к.с.) точно заради това, че въртящият му момент е по-голям!Аз бих потърсил възможност за ремонт на автоматика...

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Вто 15 сеп 2009 22:51

мерси колега потърсена е възможноста с ремонта и искат 800 български лева.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 15 сеп 2009 23:14

mart написа:мерси колега потърсена е възможноста с ремонта и искат 800 български лева.

В превдид намирането на кутия на средна цена от 250лв и още около 100 за труд без гаранция какъв ще бъде крайния резултат и налагането на преправяне на колата т.е. жила,избирач,скоростен лост и т.н. едва ли ще излезе много по-ефтино от ремонта на тази ако това е цена части и труд...после поне ше знаеш,че имаш кутия.А при слагането на друга не е ясно какво става вътре в нея преди да се сложи и да се подкара,което ше струва една много стабилна инвестиция.Съответно после ако има проблем с нея става по-зле.
Принципно може да потърсиш кутия да кажем от 2.0 115к.с....поне ше е по-близо до истината спрямо от 1.8 моно макар че отново няма да е същата.
Успех!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 15 сеп 2009 23:42

Не забравяйте, че и не само кутията трябва да семни.Трябва и нов маховик,съединител (малко над 200 лв е комплекта), жилата и скоростния лост.Педал за съединител и две помпи с маркучите и ново казанче за спирачна течност.Хубаво пресметнете и тези неща, както е написал колегата преди мен, май е по-добре да дадете тия 800 лв.

Двете помпи за съединителя са около 200 кинта нови (препоръчително е да са нови, а не втора употреба)....

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Сря 16 сеп 2009 9:32

Bobcho :да:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 16 сеп 2009 10:01

bobcho написа:Не забравяйте, че и не само кутията трябва да семни.Трябва и нов маховик,съединител (малко над 200 лв е комплекта), жилата и скоростния лост.Педал за съединител и две помпи с маркучите и ново казанче за спирачна течност.Хубаво пресметнете и тези неща, както е написал колегата преди мен, май е по-добре да дадете тия 800 лв.

Двете помпи за съединителя са около 200 кинта нови (препоръчително е да са нови, а не втора употреба)....
:да:

Възможно най-точно казано! А и от работата ми в автоцентър => ремонт на автоматик за 800 лв. е долу-горе приемливо (особено за механична повреда, еле пък ако има и гаранция). Помня, че само за смъкване и качване се пазаряха едни 150 лв. и повече... :horror:

След това се почва труд за ремонт, части и... :bishop

Върни се в “Passat”