Колеги, имаше една много хубава тема със снимки за ремонт на парното на пасат в "направи си сам". Изчетох я 3 пъти последователно цялата обаче мен ме интересува един конкретен въпрос който не беше засегнат. Мога ли да сваля само вентилатора без да махам цялото табло или ако трябва да се махне таблото, но да не се разкачва цялата система и да се вади от колата. Къде е хванат горе за гредата под таблото тоя вентилатор и има ли достъп до болтовете ??
ако може и снимки някой ако е правил...интересува ме конкретно демонтажа и монтажа на вентилатора!
мерси
Пак митичното парно на Б3
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пак митичното парно на Б3
Може да се свали само вентилатора .Намира се над краката на пасажера . Корпуса му се завърта настрани за да се разконтри , откачаш двата кабела и е вънка 

- wo0feR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вчера цяла събота се опитвах да го направя тва ама безуспешно...можеш ли да детайлизираш "разконтри" . и после как се законтря обратно?? до колкото видях калъфа на вентилатора е едно цяло с въздуховода отиващ към централната духалка и няма как да махна едното без другото...къде какво не съм видял??
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ами как да конкретизирам ...... значи тялото на самия вентилатор е леко издадено надолу . Има едни зъбчета с които се захваща към "корубата" на парното . Въртиш мисля обратно на часовника за да излезнат тия зъбчета от улеите и той пада . Което не става със сила , става с повече сила

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Има разлика в захвата и положението на моделите със и без клима.
За тези без вентилатора изглежда ето така:

Трябва да се разкачи целия ръкав до радиаторчетата от щипките. Има и 2 щипки отзад, предполагам си прочел.
Държи се и на 2-та болта, които закрепват и филтъра за входящия въздух отпред, в двигателния отсек.
За тези без вентилатора изглежда ето така:

Трябва да се разкачи целия ръкав до радиаторчетата от щипките. Има и 2 щипки отзад, предполагам си прочел.
Държи се и на 2-та болта, които закрепват и филтъра за входящия въздух отпред, в двигателния отсек.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
AAAA не съм съгласен взимаш едно фенерче гмуркаш се със главата надолу караката към тавана на колата и ще видиш къде е въпросната пластмаса която играе ролята на стопор дръпваш я леко надолу и завърташ вентилаторчето. Те това е на модела със клима е на болтчета
И пак има значение какъв е климатика дали е VW или Diavia (Diaria)
На диарията гадна талянска е като на кола без клима 
В момента съм разпилял пасата за парно и климатик скоро ше има писано по въпроса

В момента съм разпилял пасата за парно и климатик скоро ше има писано по въпроса

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Значи махаш жабките,първо долната,после и горната.Отпред като отвориш капака,точно над вентилатора има една пласмасова решетка - разконтряш я като там където са болтовете едни пласмасови джаджи се бутат на страни и решетката се вади.Развиваш болтовете и влизаш вътре.Вентилатора е захванат към парното с един правоъг. въздуховод,посредством едни щипки - махаш ги,има и от задната страна -т.е. на терсене място, и излиза целия вентилатор с въздуховода.... 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Стига сте филмирали човека за чии Х.... му е да сваля целият въздуховод? Ей така да се намира на работа ли? Написал съм как се сваля гадното вентилаторче просто трябва да се понаведе човек 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Напълно съм съгласен!Аз махам само Лавичката под Жабката-отваря се по-вече място и не се навеждам много!
Вентилатора се сваля с завъртане,след освобождаване на една контра!

- wo0feR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе знаеш си аз че не може да е голяма играчка ама знаеш ли ги германците кви са им дошли докато са правили пасата
аз щипките ги видях къде са и си помислих първоначално че е заедно с въздуховода пък като ма е страх да го напъна...да зема да прецакам нещо да се чудя как да го лепя после
ще се опитам да разгадая разконтрянето, пък ако не..ше сваля и тръбата.
Мерси много

Мерси много
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Нещо като Жокер-контрата е пластмасова пластинка,която ти пречи да завъртиш вентилатора