Здравейте колеги,
пиша по малко профански въпрос, но все пак имам нужда от някаква консултация
Имам пасат Б 5 и съм решил да мина на шестицата евентуално
И тук се появиха "доброжелатели", които твърдят че Ауди А6 е за предпочитане. По принцип знам, че те са по-скъпи и уж по-лукс, но нещо си ме тегли към Пасата
Бихте ли ме осветлили с някои коментари за предимствата и недостатъците на сравняваните модели

Passat ili A6
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Passat ili A6
По-технически наблюдения за B6 можеш да прочетеш малко по-надолу от твоята тема...
За себе си знам, че повече VW няма да си купя (а от VW аз харесвам eдинствено PASSAT линията след 97-ма година и изключая B6), ерго - AUDI A6.
За себе си знам, че повече VW няма да си купя (а от VW аз харесвам eдинствено PASSAT линията след 97-ма година и изключая B6), ерго - AUDI A6.

- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Според мен са напълно еднакви... те и без това се произвеждат на една платформа. Просто на едното името му АУДИ го изкарва на по- предна позиция.
-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Не знам за какви модели пасат и А6 става дума, но за пример - между пасат 1998 и А6 1998 разликата е от земята до небето в полза на А6-цата.
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
твърдо а6 е по-добра от пасата.Ако говориш за пасат б6 той е на еднаква платформа с ауди а4
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
to4ko написа:твърдо а6 е по-добра от пасата.Ако говориш за пасат б6 той е на еднаква платформа с ауди а4
И аз мисля че А6 е по-добрия избор, някой ще каже има скъпа подръжка е коя кола няма скъпа подръжка, грабвай го и пускай снимки да го видим

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
totopz написа:Не знам за какви модели пасат и А6 става дума, но за пример - между пасат 1998 и А6 1998 разликата е от земята до небето в полза на А6-цата.
Я, аз пък мислех, че са еднакви

-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Колега покарай А6 и ще видиш къде е разликата 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
А6 е доста по хубаво от Пасата но и ще ти бърка доста по дълбоко в джобовете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, моето лично мнение е, че сглобките на ЛЕГО конструктура са по-надеждни от пасата. Само виж за какъв майтап става дума: Статията е озаглавена вечния пациент.
http://www.autobild.de/artikel/dauertest-vw-passat-variant-2.0-tdi_785569.html
А на операционната като, че ли отварят "сърцето" на пасатчето, защото му е спукана главата.
Сега е ясно, че с годините на новите бройки, дефектите се отстраняват, където може, ама ...
http://www.autobild.de/artikel/dauertest-vw-passat-variant-2.0-tdi_785569.html
А на операционната като, че ли отварят "сърцето" на пасатчето, защото му е спукана главата.

Сега е ясно, че с годините на новите бройки, дефектите се отстраняват, където може, ама ...
колеги аз ако ви слушам ще си продам пасата ха ха ха ха .а А6 наистина е по скъпо и не чак толкова по хубаво.2,5 дизела не е читав мн т.е. на VW ха ха ха.В Германия като бях почети нямаше А6 и бяха на убиииствени цени с убииствени километри
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Както предполагам знаете във ВАГ се включват няколкото марки автомобили. Те сами по себе си са си подреденени по класа:
Ауди -> Фолксваген -> Сеат -> Щкода. Ако някой си направи труда да се повози в коли от един ранг и сходни години на всичките марки ще разбере, че има осезаема разлика до най-дребните детайли.
Аз лично съм се возил в Сеат Леон 2000 г. Голф 4 2000г. и Ауди А3 2000г. Определено има разлика.
И трите са на една и съща база, но се усеща, че Ауди е над всички, както като изпълнение и лукс, така и по цена на закупуване и поддръжка.
Ако колегата има възможност да купи и поддържа Ауди то определено Ауди си заслужава. Ако няма пари за Ауди, нека си купи ФВ, ако и за него няма пари нека си купи Сеат, ако и за него няма пари нека си купи Шкода.
Успех!
Ауди -> Фолксваген -> Сеат -> Щкода. Ако някой си направи труда да се повози в коли от един ранг и сходни години на всичките марки ще разбере, че има осезаема разлика до най-дребните детайли.
Аз лично съм се возил в Сеат Леон 2000 г. Голф 4 2000г. и Ауди А3 2000г. Определено има разлика.
И трите са на една и съща база, но се усеща, че Ауди е над всички, както като изпълнение и лукс, така и по цена на закупуване и поддръжка.
Ако колегата има възможност да купи и поддържа Ауди то определено Ауди си заслужава. Ако няма пари за Ауди, нека си купи ФВ, ако и за него няма пари нека си купи Сеат, ако и за него няма пари нека си купи Шкода.
Успех!
Разлика в подръжката няма, защото пасата и А6 са еднакви като ходова част /алуминий/ и повечето двигатели. От къде да дойде по скъпата подръжка???
Ауди е значително по-скъпо за една и съща година и един и същи пробег, а разликите са незначителни, поради което не си заслужава по-високата цена. Иначе двигателите 2,0 тди са едни и същи. Едно и също е и останалото оборудване около двигателя. Разликите са във външния вид и салона. Има разлики и в автоматичните скоростни кутии - в пасат слагат DSG разработка на Порше, безстепенна шестскоростна с два съединителя, а ауди кутия на концерна. Купето на Ауди А6 е по-голямо от пасата, поради което ако избереш 2,0 ТДИ определено ще е недостатъчен за аудито, но напасата е идеален. Аз карам такъв от 2 години и мога да кажа, че е много пъргав. Купето на А6 е по-късо от А8 само с 6см. Разходите по окачването са еднакви. А това, което се коментира за статията "вечния пациент" освен, че не е толкова черно, се отнася както за двигателя на пасат така и за А6, тъй като са абсолютно еднакви. Абстрахирайки се от заглавието на статията, която се цитира в последно време, внимателния анализ на теста показва, че пасат е показал изключително добри резултати за тестовия пробег. С изключение на няколкото дребни проблеми от електрически характер, други съществени не е показал. Що не погледнете липсата на каквото и да било износване в луфта на цилиндрите и буталата, лагерите и трансмисията. Аз мога да потвърдя същото. За повече от 40000км. през последните две години нямам абсолютно никакви проблеми с пасат 6 2,0 тди. Нито трансмисия нито двигател и ел. инсталация са показали какъвто и да било проблем, с изключение на някои дреболии, които са по-скоро консумативни. Не казвам, че ауди А6 не добро, но определено разликата в цената не е оправдана за автомобил от един и същи концерн. Разликата не е такава, като между пасат и шкода или сеат, поради което нещата на тази плоскост са несравними. Има значение и нивото на оборудване на пасата и аудито, които гледаш, тъй като те са от огромно значение. Преценката е комплексна към всеки отделен автомобил, поради което еднозначно не може да се отговори. Аз препоръчвам пасат 6 2.0 TDI с DSG - перфектен е.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
The^Maniac написа:Както предполагам знаете във ВАГ се включват няколкото марки автомобили. Те сами по себе си са си подреденени по класа:
Успех!
Много правилно колега !
Доколкото колегата Пассат6 - виж за ДСГ на дизел не се чуват добри неща, аз лично имам статията в която пише че ДСГ работи до 250НМ а дизелите споменати по-горе са доста над 350 НМ което е предпоставка след известно време да я схрускат като солета ДСГ бокса.