Passat Б3 Проблем с километража
Passat Б3 Проблем с километража
Пасата е бензин 1.8МИ . Жилото на километража ми се скъса , и се наложи да го сменя, купих си ново , смених го - проработи си. ОБАЧЕ като стрелката подскача като луда , особено ако се движа в диапазона 0-100 и има дуки/неравности направо играе хоро , адски много дразни. Та въпросът ми е как да го фиксирам да си е нормално плавно движение ???
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Passat Б3 Проблем с километража
Провери си пластмасовото зъбно колело,което е завито на скоростната кутия!Там ,където влиза жилото трябва да има квадратен отвор!Ако се е разбил се получава този ефект!Уплътни луфта с нещо-тънка ламаринка,пластмаса.......
- jigsaw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Другия варянт е да си си купил доста фалшиво жило.Принципно жилата от по 20-30 лева е напълно възможно да не пасват както трябва и от там се получават разни аномалии в поведението километража.Жилото от VW обаче е скъпо, но пък 100% пасва и квадратите и дължината са точно както трябва.Иначе съм съгласен с колегата по-горе и това което казва също може да е проблема.Ти не си написал, че преди това си имал тези проблеми което ме кара да си мисля, че жилото е проблема пък макар и чисто ново.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
zertop написа:Пасата е бензин 1.8МИ . Жилото на километража ми се скъса , и се наложи да го сменя, купих си ново , смених го - проработи си. ОБАЧЕ като стрелката подскача като луда , особено ако се движа в диапазона 0-100 и има дуки/неравности направо играе хоро , адски много дразни. Та въпросът ми е как да го фиксирам да си е нормално плавно движение ???
Земиси оригинално 2ра употреба,колеги дето продават пасати на части едва ли ще ти вземат повече от 5лв.
Жилото е ново , мерил съм го на дължина и на широчина и на сякакви размери си е като старото.Това което ми казва колегата неуспях да схвана. "пластмасово зъбно колело " къде го видя това чудо ? Ако имаш предвид от жилото накрая , то тук е желязно. А ваничката която влиза , ако за нея говориш незнам как ще разбера дали е разхлабена или прочие. И аз предполагам че е в някоя от крайните му точки , дали на таблото или там в с-к кутия.Но много ми е странно само от 0-80 да подскача смешно е и дразни.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може би ще мога да ти помогна.Значи това,което колегата е казал се намира в скоростната кутия.Ето го :

Гледаш номера 14 и 15. 15 е корпуса, 14 (със синичкото кръгче)е самото колело с тръбичката.Ако не е от жилото проблема вероятно е в това чудо на техниката.Може да го развиеш (на място се сваля с малко мъка) и да го видиш на какво прилича...може да се е износило а вибрациите да ги е нямало заради закъсването на старото жило и сега да ги виждаш.Купуваш и двете неща (и 14 и 15) като общо бяха към 30-тина лв.Дефакто ако 15 е здраво сменяш само 14...то беше към 20-тина лв на поръчка.Въпросното 14 е с крадратния отвор отгоре,където влиза жилото.
Успех!
Гледаш номера 14 и 15. 15 е корпуса, 14 (със синичкото кръгче)е самото колело с тръбичката.Ако не е от жилото проблема вероятно е в това чудо на техниката.Може да го развиеш (на място се сваля с малко мъка) и да го видиш на какво прилича...може да се е износило а вибрациите да ги е нямало заради закъсването на старото жило и сега да ги виждаш.Купуваш и двете неща (и 14 и 15) като общо бяха към 30-тина лв.Дефакто ако 15 е здраво сменяш само 14...то беше към 20-тина лв на поръчка.Въпросното 14 е с крадратния отвор отгоре,където влиза жилото.
Успех!