Трие предните гуми и двете от вътре. Не е много, но го нямаше.
Реглаж е минал преди няма 2000км. И двете по вътрешните ръбове. Давайте жокер.
Гледах го отдолу, не видях нищо ненормално. Сега може и аз толкова да си виждам.

Трие предните гуми, Б4 - решен
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Трие предните гуми, Б4 - решен
Последна промяна от Гергин на Чет 24 сеп 2009 20:32, променено общо 1 път.
Re: Трие предните гуми, Б4
Пак на реглаж. Според мен е разтворила гумите, за това ги яде отвътре. Може да се дължи на луфт в накраиник, кормилна щанга, шарнирен болт и др. Ако си оцелил някоя по-брутална дупка, не дай си боже да има крив шенкел или амортисиор. По принцип знам че дори да е изправна предницата, на 10 000 км се препоръчва реглаж.
П.С. Може и предния път майстора да е спал докато е правил колата ти, и да не е направил сходимоста в норма. Така че има и вариант с които да минеш само с регулиране сходимост на предни колела
П.С. Може и предния път майстора да е спал докато е правил колата ти, и да не е направил сходимоста в норма. Така че има и вариант с които да минеш само с регулиране сходимост на предни колела

Последна промяна от joromnt на Сря 23 сеп 2009 14:07, променено общо 1 път.
joromnt написа:Пак на реглаж. Според мен е разтворила гумите, за това ги яде отвътре. Може да се дължи на луфт в накраиник, кормилна щанга, шарнирен болт и др. Ако си оцелил някоя по-брутална дупка, не дай си боже да има крив шенкел или амортисиор. По принцип знам че дори да е изправна предницата, на 10 000 км се препоръчва реглаж.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, когато откараш на стенд на предницата там ще ти кажат евентоално дали имаш нещо за смяна по предницата. Ма дано да няма нищо фрапиращо, само до реголажа да е.
- jigsaw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега единствения начин да "яде" гумите отвътре, отвън или цялата гума е когато така наречената сходимост на колелата е нарушена.За да си го представиш за какво иде реч:Гумите трябва да седят така: |-|(изглед от горе и отпред);Когато в някаква степен седят така:/-\ или \-/(изглед отгоре), това е нарушена сходимост.Когато седят с наклон наляво или надясно:/-\ или \-/(изглед отпред), като на ненатоварвна Татра да речем, тогава не се износват и няма проблем с изключение на това, че губиш от контактната повърхност.За да ги износи отвътре значи горния край им е навътре, посока двигателя, а долния навън - /-\ (изглед отпред).В комбинация с /-\ или \-/(изглед от горе), се получава този ефект.Тия дето са ти правили реглажа да вземат да се метнат от нЕкой мост.Тоест възможните варянти за натушена сходимост са:
1. |-| (изглед отгоре и отпред) - прерфектна сходимост.
2 |-| (изглед отгоре) и /-\ или \-/ (изглед отпред) - нормално износване, но с нарушена полезна повърхност.
3. /-\ или \-/ (изглед отгоре) и |-| (изглед отпред) - бързо износване на цялата повърхност на гумата.
4. /-\ или \-/ (изглед отгоре) и /-\ или \-/ (изглед отпред) - бързо износване на вътрешната или външна част на гумата.
Намери си читав сервиз където да го напраят като хората.Разбира се възможно и да имаш някакви по-сериозни проблеми по самото окачване, но каквото и да е ония от сервиза с реглажа трябаше да го забележат и да ти кажат.Така, че пак до тях опира всичко.Айде със здраве и успех.НАдявам да съм обяснил изчепателно и разбрано
1. |-| (изглед отгоре и отпред) - прерфектна сходимост.
2 |-| (изглед отгоре) и /-\ или \-/ (изглед отпред) - нормално износване, но с нарушена полезна повърхност.
3. /-\ или \-/ (изглед отгоре) и |-| (изглед отпред) - бързо износване на цялата повърхност на гумата.
4. /-\ или \-/ (изглед отгоре) и /-\ или \-/ (изглед отпред) - бързо износване на вътрешната или външна част на гумата.
Намери си читав сервиз където да го напраят като хората.Разбира се възможно и да имаш някакви по-сериозни проблеми по самото окачване, но каквото и да е ония от сервиза с реглажа трябаше да го забележат и да ти кажат.Така, че пак до тях опира всичко.Айде със здраве и успех.НАдявам да съм обяснил изчепателно и разбрано

-
Изчерпателен отговор. Познати неща.
Знаете ли кое е тъпото и защо питам. Реглажа го прави близък приятел. И то аз бях там през цялото време и гледах показанията на стенда.
А стенда е скъп и хубав. Знам щото ги продавах.
Амортесьорите не са изтекли или нещо видимо по окачването.
Чудех се за тампони на макферсон дали оказват влияние и също така за лагерите на главините. Па и от двете страни само реглаж май ще излезе. От една страна добре от друга....
Знаете ли кое е тъпото и защо питам. Реглажа го прави близък приятел. И то аз бях там през цялото време и гледах показанията на стенда.

Амортесьорите не са изтекли или нещо видимо по окачването.
Чудех се за тампони на макферсон дали оказват влияние и също така за лагерите на главините. Па и от двете страни само реглаж май ще излезе. От една страна добре от друга....
-
Трие предните гуми, Б4- решен
Направих реглаж и всичко по предницата е здраво.
Ще видя дали трие гумите.
Използвам да препоръчам Деян от Експрес сервиз - 2. Много съм доволен.
Мерси на всички за отговорите.
Ще видя дали трие гумите.
Използвам да препоръчам Деян от Експрес сервиз - 2. Много съм доволен.
Мерси на всички за отговорите.