б4 1.8 ми горивомер проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
galinxristov
Автомобил:
Двигател:

б4 1.8 ми горивомер проблем

Мнениеот galinxristov » Чет 24 сеп 2009 10:53

Здравейте колеги.Имам следния проблем с пасатора (б4 1.8 ми) преди време смених бензиновата помпа че старата си изгоря :cry: и от тогава горивомера откачи един път показва 30 литра друг път в червеното обаче от вчера се закотви на 70 литра и тва е даже за бензин гаснах и пак си показва 70 :? Изчетох доста теми в който не работят горивомерите но на такъв проблем не попаднах за това реших да попитам благодаря предварително :)

П.П между другото не съм сигурен че бензиновата помпа е от същия модел пасат незнам дали това ще помогне :oops:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: б4 1.8 ми горивомер проблем

Мнениеот Гергин » Чет 24 сеп 2009 20:21

Щом колата работи значи е същата. Моноинжекционът работи на 1,5 bar. налягане, докато пълният инжекцион работи на 3 bar. Ако опаковката е в теб там си пише налягането. Твоята е моноинжекцион.
За нивомерът според мен не е закачен както трябва подплавъка. Отиди при този които ти я е сменял да го оправи. При смяна на помпата се откача и после трябва да се постави внимателно.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 26 сеп 2009 19:39

Ето го нивомера .. Моя нещо е прецакан не показва когато е пълен до горе стига до 55-60 литра и толкова . Самият поплавък е едно дървено трупче mhihi ... смъкни си помпата или просто отвори капака горе и разбутай поплавъка на ръка . Виж дали ще има промяна в стрелката на таблото . Това е лесния вариант следва ако не работи следва смъкване и търсене на проблема основно .... не е кой знае какво ,като я смъкнеш два пъти после ще можеш със затворени очи да се оправиш . :Mr Green Fun

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 27 сеп 2009 0:05

Щом колата работи значи е същата.

Ще ме прощаваш колега ама не си прав до някъде.Да моното работи на 1.5 но си работи и на 3.0,когато му сложиш помпа от 2Е например.Е ,обратното е невъзможно разбира се.

Едва ли е от смяната на самта помпа защото поплавъка е или на кошницата на помпата или на отделен прът закачен на капака на резервоара.Щом ти отчита на мах означава,че или самата платка на поплавъка е закъсила или самият поплавък е блокирал.Във всички случай послушай колегата sasho07 и отиди там където са ти сменили помпата да си отсранят рекламацията.Не,че и сам не можеш да я оправиш ама все пак си си дал парите за работата и очакваш тя да се свърши както трябва.

galinxristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galinxristov » Съб 03 окт 2009 18:59

утре ако е хубаво времето ще я разглобя и ще ви кажа какво съм направил ако може това да помогне и на други

П.П благодаря за инфото :bowdown

Върни се в “Passat”