Голям разход на масло -решено

Техническа и сервизна информация за Passat
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Голям разход на масло -решено

Мнениеот dodo2000 » Съб 26 сеп 2009 23:29

Решено - смяна на гарнитура на картера!

Последна промяна от dodo2000 на Пон 09 ное 2009 15:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Тече ми маслото от няколко места - Б4

Мнениеот I4o_naskov » Съб 26 сеп 2009 23:55

колега и моя б4 има течове отдолу като на 3-та снимка явно иска нова гарнитура на картера но така и не съм я сменил и все доливам масло :banghead:

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Нед 27 сеп 2009 8:52

Теча от първата снимка най-вероятно е от голямата семеринга на коляновия вал. За да се смени трябва да се свали скоростната кутия.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 27 сеп 2009 8:55

За двигателя може да смениш гарнитурата на картера за да видиш дали ще се оправи - вероятно ще има сеирозно подобрение ама така като гледам става дума и за теч от задния семеринг на коляновия вал..който се сменя като се свлаи кутията,съединителя и махвоика...много е*ан дефект.
Иначе като гледам последните няколко снимки си снимал теч на масло и от скоростите.На едната ми се видя,че маслото долу до болта се стича горе от пробката...която може да не е стегната примерно и затова така...макар,че не е много редно.Огледай внимателно отново.
Иначе ако трябва да се сменя нещо по кутията става сложно понеже трябва да и източиш маслото,да видиш откъде точно е теча и дали може да се отстрани на място или трябва да се сваля.Ако може да се отстрани на място проблема е доста сериозен с това как точно ще обезмаслиш за да сложиш било силикон,било друга гарнитурка...понеже отвътре постоянно се стича дори мизерно количесво масло,което не е изтекло и омаслява мястото...особено както е при теб и това се пада доста ниска точка на кутията.Тябват доста нерви ама не е невъзможно.

Потребителски аватар
puning
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN

Мнениеот puning » Нед 27 сеп 2009 13:14

Наката е прав поне според мен. Семеринга на коляновия вал. Карай си машината и като дойде време за съединител си ти. Аз смених гарнитура на картера-нямаше нужда.Проблема не се реши. Доливаш масло и караш. За другия теч не съм компетентен, но си мисля, че ZFA е дал достатъчно съвети.

Върни се в “Passat”